279
Ο Αντριου Χουτσούλιακ και ο Τζέφρι Κένι των Tvorchi μετά τη νίκη τους στον διαγωνισμό επιλογής | EPA/GENNADY MINCHENKO

Κίεβο: Σε αντιαεροπορικό καταφύγιο έγινε ο διαγωνισμός για τη Eurovision

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:01
Ο Αντριου Χουτσούλιακ και ο Τζέφρι Κένι των Tvorchi μετά τη νίκη τους στον διαγωνισμό επιλογής
|EPA/GENNADY MINCHENKO

Κίεβο: Σε αντιαεροπορικό καταφύγιο έγινε ο διαγωνισμός για τη Eurovision

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2022, 15:01

Οι Ουκρανοί δεν το βάζουν κάτω και ας βομβαρδίζονται ανελέητα από τους Ρώσους εδώ και 10 μήνες.

Ακόμα και τον διαγωνισμό για το ποιο τραγούδι θα τους εκπροσωπήσει στη Eurovision 2023, όχι μόνο δεν τον ακύρωσαν αλλά τον έκαναν σε καταφύγιο του Κιέβου, καθώς η ουκρανική πρωτεύουσα είναι σχεδόν καθημερινά στόχος ρωσικών βομβαρδισμών.

Η Ουκρανία επέλεξε το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής των Tvorchi και το τραγούδι τους «Heart of Steel» («Καρδιά από ατσάλι»). Αυτό είναι το πέμπτο τραγούδι που επιβεβαιώθηκε ότι θα συμμετέχει στον διαγωνισμό του 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, μετά από την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ολλανδία και τη Σλοβενία, που επίσης έχουν επιλέξει τις συμμετοχές τους.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να εκπροσωπήσουμε την Ουκρανία με αξιοπρέπεια», δήλωσε το μέλος του συγκροτήματος, Αντριου Χουτσούλιακ, σύμφωνα με το BBC.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε σε έναν σταθμό του Μετρό στο Κίεβο, ο οποίος μετατράπηκε το Σάββατο το βράδυ σε τηλεοπτικό στούντιο. Η υπόγεια στάση χρησιμοποιείται ως καταφύγιο από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Οσον αφορά τη σκηνική παρουσία, οι χορευτές φορούσαν μάσκες αερίων, ενώ σε οθόνες εμφανίζονταν προειδοποιητικά σήματα για πυρηνικά.

«Θέλω απλώς να πω “ευχαριστώ Ουκρανία”», είπε ο τραγουδιστής Τζέφρι Κένι στους τηλεθεατές του διαγωνισμού, ο οποίος μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την ουκρανική τηλεόραση.

Ο Χουτσούλιακ πρόσθεσε: «Δεν πιστεύαμε ότι θα κερδίζαμε, αλλά θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όλους όσους μας υποστήριξαν, που ακούνε τη μουσική μας και που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή».

Η Ουκρανία κέρδισε τον διαγωνισμό Eurovision του 2022, που έγινε στο Τορίνο, με το τραγούδι των Kalush Orchestra, αλλά λόγω του πολέμου δεν μπορεί να διοργανώσει τον τελικό του 2023. Ετσι, τη διοργάνωση ανέλαβε το Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...