• Ποιο «σκάνδαλο»; Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Μαρίας Σπυράκη στη Θεσσαλονίκη

    Τυπικά, η Μαρία Σπυράκη είναι ακόμα ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας –δεν έχει τεθεί εκτός ευρωομάδας, όπως μας ενημερώνει ο σχετικός ιστότοπος της Πειραιώς, μολονότι με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη η κομματική της ιδιότητα έχει ανασταλεί, καθώς εκκρεμεί εις βάρος της έρευνα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα.

     

    Ουσιαστικά, η κυρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ στις επικείμενες εθνικές εκλογές, μολονότι η υποψηφιότητά της είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα και με συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από τρεις εβδομάδες –όσο διαρκεί η έρευνα στις Βρυξέλλες, δεν υπάρχει πια τέτοιο θέμα.

     

    Κι όμως, η κυρία Σπυράκη δεν πτοείται. Το Σάββατο διοργάνωσε κανονικά στο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης εκδήλωση-απολογισμό για τα επτά χρόνια της στο Ευρωκοινοβούλιο, ακούστηκαν και κάλαντα από χορωδίες της πόλης, κάποια παιδάκια είχαν ντυθεί και αγιοβασιλάκια –ένας συνδυασμός χριστουγεννιάτικης γιορτής και προεκλογικής φιέστας.

    Οντως εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση της κυρίας Σπυράκη, αν και απουσίαζαν στελέχη της ΝΔ. Πάντως, η Ολγα Κεφαλογιάννη έκανε ένα like στη σχετική ανάρτηση στο Instagram.

  • Τι μπορεί να σήμαινε το σαρδάμ του Βελόπουλου στη Βουλή

    Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή είχε πολλές καλές στιγμές. Αλλά ανάμεσα στα επιδόματα τροφίμων και στους «καλύτερους μισθούς» του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ισχυρισμό ότι η ΝΔ χρεοκόπησε δύο φορές τη χώρα του Αλέξη Τσίπρα και στο κομματικό mea culpa του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα 600 ευρώ στους ενστόλους, υπήρξε και ένα σαρδάμ του Κυριάκου Βελόπουλου: ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, καίτοι δεινός ρήτορας, υπέκυψε στο χειμαρρώδες του λόγου του και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει τη… Νέα Δημοκρατία!

    Το σαρδάμ του κ. Βελόπουλου δεν πέρασε ασχολίαστο από τον Τύπο. Χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε ο «Προσωπάρχης» στα «Νέα» της Δευτέρας:

     

    «“Υπάρχει λύση. Είναι να καταψηφιστείτε όλοι στις επόμενες εκλογές και να ψηφιστεί η ΝΔ”», αποφάνθηκε από κοινοβουλευτικού βήματος ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ως γνωστόν, τέτοια γλωσσικά ολισθήματα αποκαλύπτουν τις βαθύτερες σκέψεις ή επιθυμίες όσων τα κάνουν.

     

    »Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχει κανείς γνώσεις ψυχολογίας για να καταλάβει πόσο ποθεί ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης να μπει μέσα στο μεγάλο μαντρί της Κεντροδεξιάς. Τόσοι και τόσοι πούροι δεξιοί πριν απ’ αυτόν το θέλησαν, άλλωστε».




text
  • Μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει «καλός» καιρός


    19 Αυγούστου 2024, 10:13