217
Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι | Social media μέσω INTIME NEWS

Παρατείνεται για έναν μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 19:42
Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι
|Social media μέσω INTIME NEWS

Παρατείνεται για έναν μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 19:42

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τετάρτη να παρατείνει για έναν μήνα την προφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, όπως ανέφερε ο συνήγορός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν να συνεχιστεί η προφυλάκιση και του ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, που εμφανίζεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ – γνωστό ως Qatargate.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή Αντρέ Ριζόπουλος ανέφερε στο AFP ότι η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Υπο κράτηση παραμένει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας Βελγίου, και ο 53χρονος γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) Λούκα Βιζεντίνι.

Ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης No Peace Without Justice, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, αποφυλακίζεται, αλλά με υποχρέωση να φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πάρεστη την Τετάρτη στη διαδικασία, καθώς ζήτησε αναβολή. Θα εμφανιστεί ενώπιον της έδρας στις 22 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...