301
Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας | IntimeNews

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Eπεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 21:27
Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας
|IntimeNews

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Eπεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 21:27

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από τον πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά έπεσαν επί της οδού Πανεπιστημίου στο τέλος της πορείας. Eπεισόδια σημειώθηκαν και στη Σταδίου, όπου έγινε επίσης χρήση χημικών.

Σε 23 ανέρχονται οι προσαγωγές. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 20 άτομα προσήχθησαν από την Ομόνοια και 3 από τα Εξάρχεια.

Ενταση και σε άλλες πόλεις

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο. Εξαιτίας της φωτιάς, οι συρμοί 1324 και 1325 επιστρέφουν σε προηγούμενους σταθμούς.

«Οι συρμοί 1324 και 1325 δεν μπορούν να περάσουν από το ΣΣ Ασπροπύργου εξαιτίας φωτιάς σε καταυλισμό και στις γραμμές. Οι συρμοί επιστρέφουν στους προηγούμενους σταθμούς. Σε αναμονή η κυκλοφορία των επόμενων δρομολογίων της γραμμής», αναφέρει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στη Ρόδο, κλειστός έμεινε ο περιφερειακός δρόμος έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο. Ειδικότερα, έκλεισε το κομμάτι από το ύψος του νεκροταφείου έως και τη διασταύρωση με τη Ρόδου – Καλλιθέας.

Ρομά άναψαν φωτιές κοντά στον καταυλισμό της Χαλκίδας στην περιοχή Καμάρες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν.

Επεισόδια προκλήθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, στο τέλος δεύτερης πορείας που οργανώθηκε με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Τέλος, επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ μετά τις 17.00, στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, στην Εγνατία οδό της Θεσσαλονίκης. Περίπου πενήντα άτομα που εξήλθαν από τον χώρο του ΑΠΘ πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τη διμοιρία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν «με χρήση ενδεδειγμένων μέσων. Δεν αναφέρθηκαν προσαγωγές, συλλήψεις ή τραυματισμοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...