334
Η υπόθεση με τις αντικορονοϊκές μίζες της βαρόνης Μισέλ Μόουν ίσως ανάψει φωτιές στους Τόρις | facebook/michellemoneobe

Βρετανία: Βαρώνη μέλος της Βουλής των Λόρδων πρωταγωνίστρια σε μίζες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 17:04
Η υπόθεση με τις αντικορονοϊκές μίζες της βαρόνης Μισέλ Μόουν ίσως ανάψει φωτιές στους Τόρις
|facebook/michellemoneobe

Βρετανία: Βαρώνη μέλος της Βουλής των Λόρδων πρωταγωνίστρια σε μίζες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 17:04

Το τελευταίο καταγγελόμενο σκάνδαλο των Τόρις φέρει στην ούγια την υπογραφή της 51 Μαΐων βαρόνης Μισέλ Μόουν (Michelle Mone), ιδιοκτήτριας της φίρμας εσωρούχων «Ultimo» και μέλους της Βουλής των Λόρδων, την οποία οι Εργατικοί προορίζουν για τη χωματερή έτσι και ξανακυβερνήσουν.

Για την επαγγελματική επιτυχία της στο λίαν ανταγωνιστικό εμπόριο εσωρούχων, η Μόουν είχε την τύχη να συναπαντηθεί με το φημισμένο στα πέρατα της Γης πνεύμα των βρετανικών ταμπλόιντ και να στεφθεί βασίλισσα του μπουντουάρ ή «Lady Bra», δηλαδή «Λαίδη Στηθόδεσμος». Ωστόσο, τα ίδια Μέσα που την είχαν αποθεώσει τότε, τώρα ασχολούνται μαζί της με καταγγελτικό οίστρο. Ετσι, οι Τόρις έλαβαν τα μέτρα τους και την έθεσαν σε πολιτική διαθεσιμότητα.

Τι έκανε και την «κράζουν»; Ολα ξεκίνησαν με ένα δημοσίευμα του Guardian. Την κατηγόρησε ότι στην αρχή της κορονοϊκής πανδημίας, στις αρχές του 2020, άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ώστε να συμβληθεί το κράτος με την εταιρεία MediPro, με σκοπό την προμήθεια ειδών προστασίας του προσωπικού του βρετανικού ΕΣΥ.

Το βρετανικό Μέσο έγραψε ότι πετάχτηκαν στα σκουπίδια δεκάδες εκατομμύρια λίρες, λεφτά του Δημοσίου, για 4 εκατ. τεμάχια υπερτιμολογημένου τέτοιου υλικού, το οποίο μάλιστα κατέστη άχρηστο με την παρέλευση του χρόνου. Η Μόουν κατηγορείται ότι από αυτή τη δουλειά πήρε μίζα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Guardian επανέλαβε τις ίδιες κατηγορίες κατά της Μόουν και σε δεύτερο δημοσίευμά του, το οποίο αφορούσε πάρε-δώσε και με μία άλλη εταιρεία, την LFI Diagnostics, πάντα στο πλαίσιο των προμηθειών που σχετίζονταν με τον κορονοϊό. Η δεύτερη εταιρεία προσέφερε στο κράτος ράπιντ τεστ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί έκτοτε, η Μόουν όχι μόνο ενοχλούσε υπουργούς και υφυπουργούς των Τόρις, αλλά προσπαθούσε και να εκβιάσει την κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα τη συκοφαντήσει στον Τύπο αν δεν επιταχύνει τη διαδικασία υπογραφής των δύο προαναφερθεισών συμβάσεων. Οι Εργατικοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη: ζήτησαν δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων, επισήμων και ηλεκτρονικών, που αφορούν τις συμβάσεις με τις MediPro και LFI Diagnostics.

Πρόκειται για σκάναδαλο που κάνει τους Τόρις να τρέμουν, έγραψε από πλευράς της και η Repubblica.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...