388
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στη βουλή την Τρίτη | IntimeNews

Μιχαηλίδου: Είχα δεχθεί πόλεμο για τον νόμο που επιτρέπει αλλαγή διοικήσεων σε δομές

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 17:52
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στη βουλή την Τρίτη
|IntimeNews

Μιχαηλίδου: Είχα δεχθεί πόλεμο για τον νόμο που επιτρέπει αλλαγή διοικήσεων σε δομές

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 17:52

Στις εξελίξεις της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στη βουλή.

Η κυρία Μιχαηλίδου που είναι αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την τοποθέτηση νέας προσωρινής διοίκησης στην δομή σημειώνοντας πως η ενέργεια αυτή επιτράπηκε χάρη σε νόμο που είχε ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα.

«Για τον νόμο αυτό που μας επιτρέπει να αλλάζουμε την διοίκηση σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις και όταν κινδυνεύουν οι φιλοξενούμενοι είχα δεχθεί προσωπικά πόλεμο» είπε η κυρία Μιχαηλίδου υπενθυμίζοντας πως την σχετική διάταξη είχαν ψηφίσει οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 είχαν δηλώσει «παρών», ενώ η Ελληνική Λύση είχε καταψηφίσει.

Σε νεότερη τοποθέτησή της, ζήτησε την στήριξη όλων των πτερύγων της Βουλής, σε μέτρα αποϊδρυματοποίησης, δηλαδή στη στήριξη του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής.

Στην ίδια συζήτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, αξιοποιώντας την παρουσία της υπουργού, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κάλεσε το υπουργείο να δώσει σήμερα κιόλας εντολή «να ξηλωθεί» η επιγραφή εισόδου της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιάννενα, που παραπέμπει στην «αισθητική και τη νοοτροπία του Αουσβιτς».

«Τρεισήμισι χρόνια, το υπουργείο, η κυβέρνηση φωνάζουμε: αποϊδρυματοποίηση, αποϊδρυματοποίηση, αποϊδρυματοποίηση. Το φωνάζουμε μόνοι μας. Δεν το φωνάζουμε όλοι μαζί. Δεν το φωνάζετε και οι τριακόσιοι, όλοι μαζί. Σήμερα ας είναι μια ημέρα ενότητας. Όλοι μαζί πρέπει να φωνάζουμε υπέρ της αποϊδρυματοποίησης. Το ξέρω ότι η ίδια είστε υπέρ της αποϊδρυματοποίησης, με τον λόγο και τις πράξεις σας αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι να είμαστε ενωμένοι σε αυτό», είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Όταν προσπαθούμε να ενισχύσουμε, νομοθετικά, τους κοινωνικούς συμβούλους, που είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους, που δυστυχώς ή όχι είναι αποκεντρωμένος, για να ελέγχει όλες τις κοινωνικές δομές, δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Στην αυστηροποίηση δηλαδή, του καθηκοντολογίου των κοινωνικών συμβούλων. Όταν ερχόμαστε εδώ, και ζητώ από τους τριακόσιους, να ψηφίσουν να έχουμε έναν κοινωνικό λειτουργό-υπεύθυνο παιδικής προστασίας, μέσα σε κάθε δομή, πάλι και σε αυτό δεν ήμασταν και οι τριακόσιοι μαζί. Ακόμη και στο λευκό ποινικό μητρώο που θέσαμε, ως απαραίτητη προϋπόθεση, για όλους όσοι εργάζονται, ούτε και σε αυτό ήμασταν όλοι μαζί. Οπότε δεν μπορούμε να ερχόμαστε μαζί, μόνο στα δύσκολα και να λέμε “που είναι η Πολιτεία;”‘, γιατί δεν είμαστε εδώ όλοι μαζί ούτε στο ρυθμιστικό επίπεδο» κατέληξε η κυρία Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...