Την ανάγκη άμεσης και ταχείας διερεύνησης των καταγγελιών στην υπόθεση των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη, αλλά και να προσκομιστούν από τους υπογράφοντες τα σχετικά δημοσιεύματα τα όποια στοιχεία διαθέτουν, τόνισε σε δηλώσεις του στο Μega o υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι ήταν στόχος παρακολούθησης (ούτε και η σύζυγός του, όπως αναφέρθηκε στα εν λόγω δημοσιεύματα) πόσω μάλλον από τον Πρωθυπουργό.
Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα, ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να μην υπάρχουν σκιές που μπορεί να αμαυρώσουν το σημαντικό έργο της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας έτσι τη φθορά που προκαλεί το «σύρσιμο» της υπόθεσης.
Οπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης, «πέραν των θεσμικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, και θα προχωρήσουν και αυτή τη βδομάδα σε σχέση με αυτά τα λογισμικά που κυκλοφορούν, θα πρέπει να υπάρξει μία γρήγορη, σφαιρική, ολιστική και αποτελεσματική διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη».
«Δεν πρέπει να πάμε με τους συνήθεις ρυθμούς», παρατήρησε, «δεν έχει νόημα να σέρνεται το θέμα και η Δικαιοσύνη και να αποφανθεί το 2028 ή το 2030. Δηλητηριάζεται ο δημόσιος βίος με αυτό αυτό τον τρόπο. Και πρέπει να κληθούν όλοι αυτοί που διατείνονται ότι έχουν στοιχεία, να τα προσκομίσουν».
«Για παράδειγμα, ο κ. Βαξεβάνης πήγε την προηγούμενη βδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεν του έδωσε κανένα στοιχείο, ενώ λέει ότι έχει αποδείξεις.
»Η Δικαιοσύνη πρέπει να πάει πολύ γρήγορα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, να καλέσει όσους πρέπει να κληθούν και να υπάρξει μία διερεύνηση όπως θα γινόταν σε κάθε Κράτος Δικαίου. Θα πρέπει το θέμα να ξεκαθαριστεί.
»Διότι εδώ -σημείωσε- η χώρα έχει μία τεράστια πρόοδο κατά την άποψή μου, και κατά την άποψη των πολιτών που συνεχίζουν να στηρίζουν την ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια, και δεν μπορεί αυτή η πρόοδος να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Δεν μπορεί η χώρα να μείνει στον βάλτο, ενώ είχε χαράξει μία ευρωπαϊκή πορεία».
«Ας είμαστε ειλικρινείς», πρόσθεσε ο υπουργός για την εξέταση της υπόθεσης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, «ό,τι και να γίνει στη Βουλή, έχουμε μία παράδοση στην ελληνική πολιτική ζωή να αμφισβητείται. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι». Γι’ αυτό, επανέλαβε, χρειάζεται να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη, σφαιρικά και γρήγορα, καθώς πρόκειται για κάτι που δεν είναι προς όφελος μόνο της κυβέρνησης, αλλά της ίδιας της δημοκρατίας και της χώρας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν τον ίδιο και τη σύζυγό του θύματα παρακολούθησης, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε λέγοντας:
«Μην το παίρνετε ως δεδομένο. Εγώ δεν πιστεύω ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό μου –ούτε της συζύγου μου– και ιδιαίτερα δεν πιστεύω καθόλου από τον Πρωθυπουργό».
Οπως άλλωστε σημείωσε και ο υπουργός Εργασίας, τα περισσότερα από τα ονόματα που δόθηκαν στη στη δημοσιότητα είναι μέσα στην κυβέρνηση», ενώ «αυτοί που επικαλούνται ότι έχουν στοιχεία δεν τα έχουν παρουσιάσει, ούτε στοιχεία ούτε συγκεκριμένες αποδείξεις».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News