195
Εικόνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές από την φονική πυρκαγιά στο καφέ «Poligon» | EPA/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

Φρίκη σε καφέ στη δυτική Ρωσία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2022, 11:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/11/2022 14:25
Εικόνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές από την φονική πυρκαγιά στο καφέ «Poligon»
|EPA/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

Φρίκη σε καφέ στη δυτική Ρωσία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2022, 11:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/11/2022 14:25

Δεκαπέντε άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στη δυτική Ρωσία, σε πυρκαγιά που σημειώθηκε σε καφέ στην πόλη Κοστρόμα, σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από τη Μόσχα, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Αρχικά ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σεργκέι Σιτνίκοφ είχε δηλώσει μέσω της πλατφόρμας Telegram πως οι νεκροί ήταν 13 ενώ 5 άνθρωποι είχαν τραυματισθεί, αλλά δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθούν.

«Ανακαλύφθηκαν άλλα δύο πτώματα. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον 15», μετέδωσε λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Η Κοστρόμα των 270.000 κατοίκων είναι μια ιστορική πόλη της δυτικής Ρωσίας που άνθησε την εποχή των Ρομανόφ. Βρίσκεται βορειοανατολικά της Μόσχας.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε τη νύχτα σε ένα καφέ με την ονομασία «Poligon», κατασβέστηκε νωρίς το πρωί, διευκρίνισε ο κυβερνήτης Σεργκέι Σιτνίκοφ, ο οποίος αναφέρθηκε και σε πέντε τραυματίες.

Εικόνα από βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές αρχές (EPA/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY)

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μια επιφάνεια 3.500 τετραγωνικών μέτρων.

Το πρακτορείο Ria-Novosti μετέδωσε επικαλούμενο αστυνομική πηγή πως 250 άνθρωποι απομακρύνθηκαν απο το κτιριακό συγκρότημα, στην οποία βρισκόταν το καφέ όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...