353
Ενας από τους 20 λύκους που ζουν στην ανατολική Ολλανδία και... παρενοχλούν οικογένειες | GettyImages

Ολλανδία: Με μπάλες του paintball θα «πυροβολούν» λύκους στις πόλεις

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2022, 22:38
Ενας από τους 20 λύκους που ζουν στην ανατολική Ολλανδία και... παρενοχλούν οικογένειες
| GettyImages

Ολλανδία: Με μπάλες του paintball θα «πυροβολούν» λύκους στις πόλεις

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2022, 22:38

Οι Αρχές στην ανατολική Ολλανδία έχουν να αντιμετωπίσουν μια πρωτότυπη και πρωτόγνωρη κατάσταση: Κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ανθρώπους όλων των ηλικιών να βγαίνουν στους δρόμους και οικογένειες να κυκλοφορούν στις πόλεις, λύκοι, που ζουν κυρίως στο Εθνικό Πάρκο Hoge Veluwe, βολτάρουν ανενόχλητοι ανάμεσά τους.

Οι λύκοι δείχνουν να έχουν γίνει ατρόμητοι απέναντι στους ανθρώπους και να προσπαθούν να τους πλησιάσουν, κάτι που μπορεί να ακούγεται γλυκό και χαριτωμένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνο – και μάλιστα πολύ.

Ο δήμος του Αρνεμ αποφάσισε, λοιπόν, να πάρει δραστικά μέτρα για να δώσει λύση στο θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία. Ειδικά όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα άγριο ζώο να πλησιάζει και να τριγυρνά γύρω από μια οικογένεια με το μικρό τους παιδί κοντά στο εθνικό πάρκο της περιοχής, ο άρχοντας της πόλης είπε και ελάλησε: Οι δασοφύλακες θα εξοπλιστούν με μπάλες του paintball και θα «ρίχνουν» όταν τους εντοπίζουν στον αστικό ιστό.

Μία βολή, δύο αποτελέσματα, με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή: και θα φοβίζουν τους λύκους ώστε να φεύγουν αμέσως από το σημείο, και θα τους μαρκάρουν με χρώμα, ώστε να ξέρουν ποιοι έχουν χτυπηθεί, άρα και αν έχουν –ή δεν έχουν- τρομοκρατηθεί αρκετά ώστε να κρατιούνται μακριά, γράφει ο ιστότοπος του BBC.

Ο στόχος είναι να κάνουν τους λύκους να μένουν σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων μακριά από τους ανθρώπους.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Faunabescherming, πάντως, κατηγόρησε τους υπαλλήλους του πάρκου ότι ταΐζουν τους λύκους για να εξημερωθούν και μετά να τους χαρακτηρίσουν «προβληματικά ζώα» και να τους θανατώσουν.

Το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων DutchNews ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του πάρκου, ο βαρόνος Seger Emmanuel van Voorst tot Voorst, αρνείται τον ισχυρισμό, αλλά έχει πει στο παρελθόν ότι οι λύκοι δεν έχουν θέση στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, στη χώρα ζουν περίπου 20 λύκοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...