178
Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύεται από το κοσμοδρόμιο Πλετσέσκ, στη διάρκεια ασκήσεων των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, στις 26 Οκτωβρίου | Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

ΗΠΑ: «Ακούσαμε» τους ρώσους στρατηγούς να εξετάζουν σενάρια για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 15:48
Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύεται από το κοσμοδρόμιο Πλετσέσκ, στη διάρκεια ασκήσεων των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, στις 26 Οκτωβρίου
|Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

ΗΠΑ: «Ακούσαμε» τους ρώσους στρατηγούς να εξετάζουν σενάρια για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 15:48

Οι αρχηγοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συζήτησαν σε συναντήσεις τους τα διάφορα σενάρια για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στην εφημερίδα ότι είχαν πληροφορίες ότι οι εκτεταμένες αυτές συζητήσεις έγιναν στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συμμετείχε στις συζητήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν στο πλαίσιο της εντεινόμενης πυρηνικής ρητορικής εκ μέρους της Ρωσίας και των αποτυχιών της στο πεδίο της μάχης.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, οι συζητήσεις αυτές ανησύχησαν ιδιαίτερα την κυβέρνηση Μπάιντεν καθώς αποτελούν απόδειξη ότι οι απειλές του Πούτιν για τη χρήση πυρηνικών όπλων μπορεί να μην είναι μόνο «λόγια» και δείχνουν επίσης την απογοήτευση των ρώσων στρατηγών για την έκβαση του πολέμου.

Ωστόσο, αμερικανοί αξιωματούχοι σημείωσαν επίσης πως δεν έχουν ενδείξεις ότι οι Ρώσοι μετακινούν πυρηνικά όπλα ή λαμβάνουν άλλα μέτρα για να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη χρήση τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πληροφορία για τις συζητήσεις των Ρώσων κυκλοφόρησε στους «διαδρόμους» της αμερικανικής κυβέρνησης στα μέσα Οκτωβρίου.

Οι πηγές των NYT δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα σενάρια που εξέταζαν οι ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...