342
Η 43χρονη Αν Τζακρατζουτατίπ είναι η πλουσιότερη τρανς γυναίκα στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνά τα 210 εκατ. δολάρια | Facebook

Πάμπλουτη τρανς Ταϊλανδή αγόρασε τον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2022, 13:58
Η 43χρονη Αν Τζακρατζουτατίπ είναι η πλουσιότερη τρανς γυναίκα στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνά τα 210 εκατ. δολάρια
|Facebook

Πάμπλουτη τρανς Ταϊλανδή αγόρασε τον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2022, 13:58

Ο Οργανισμός Μις Υφήλιος (Miss Universe) αγοράστηκε από μια ταϊλανδή μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, η οποία είναι μία από τις πλουσιότερες τρανς γυναίκες παγκοσμίως.

Ο όμιλος JKN Global, που ανήκει στην 43χρονη Αν Τζακρατζουτατίπ, πλήρωσε περίπου 24 εκατ. δολάρια για να αγοράσει τον οργανισμό (άρα και τον διαγωνισμό ομορφιάς που διοργανώνει), κάνοντάς την έτσι την πρώτη γυναίκα που κρατάει το τιμόνι του φημισμένου και δημοφιλούς event, γράφουν οι Times.

Ο ετήσιος διαγωνισμός ομορφιάς, που κάποτε ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ, διεξάγεται εδώ και 70 χρόνια και έως τώρα βρισκόταν στην κατοχή ενός αμερικανικού πρακτορείου μοντέλων. Μεταδίδεται τηλεοπτικά σε 165 χώρες και είναι η γυναικεία εκδήλωση με τις περισσότερες προβολές στον κόσμο και 500 εκατ. θεατές.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η Τζακρατζουτατίπ είναι ο τρίτος πλουσιότερος τρανς άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 210 εκατ. δολάρια το 2020.

Η Ταϊλανδή Αν Τζακρατζουτατίπ πλήρωσε 24 εκατ. δολάρια και απέκτησε τον πιο δημοφιλή Διαγωνισμό Ομορφιάς στον κόσμο, «Μις Υφήλιος» (Facebook)

Στην παιδική της ηλικία (ως αγόρι) είχε δεχθεί σοβαρό μπούλινγκ στο σχολείο αρρένων όπου φοιτούσε, στην Ταϊλάνδη. Οταν ενηλικιώθηκε, πήγε στην Αυστραλία, όπου σπούδασε και εργάστηκε σε ένα πρατήριο καυσίμων. Στη συνέχεια μπήκε στην επιχείρηση ενοικίασης βίντεο της οικογένειάς της και τη μετέτρεψε σε διανομέα ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και εκπομπών της Νότιας Κορέας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Η Τζακρατζουτατίπ είναι διασημότητα στην πατρίδα της. Εχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα ριάλιτι, όπως το Project Runway και το Shark Tank, που αποτελεί μια εκδοχή του Dragons’ Den. Είναι ιδρύτρια του Life Inspired for Transsexuals, ιδρύματος που ασκεί πίεση για δικαιώματα και ευκαιρίες σε τρανς άτομα.

«Η απόκτηση του διαγωνισμού ήταν μια ισχυρή προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας», δήλωσε η μεγιστάνας, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος και στην Ασία.

Η πρώτη Μις Υφήλιος ήταν νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς το 1926, ενός θεσμού που σταμάτησε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Ο διαγωνισμός ομορφιάς με τη σημερινή μορφή του χρονολογείται από το 1952, ενώ τρανς γυναίκες έχουν δικαίωμα να διαγωνίζονται από το 2012.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...