265
|

Βιασμός 12χρονης: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η μητέρα της – 39χρονος παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 11:25

Βιασμός 12χρονης: Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η μητέρα της – 39χρονος παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 11:25

Αίτημα αποφυλάκισης –με τον ισχυρισμό ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση της 12χρονης κόρης της– υπέβαλε την Τετάρτη η 37χρονη μητέρα του άμοιρου κοριτσιού από τον Κολωνό, το οποίο είχε πέσει θύμα βιασμών και μαστροπείας, σε ένα εγκληματικό δίκτυο με εγκέφαλο τον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο.

Το αίτημα της 37χρονης –η οποία προφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα για διακεκριμένη μαστροπεία, ότι εξέδιδε δηλαδή την ανήλικη κόρη της μέσω του δικτύου του Μίχου– είχε προαναγγελθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισής της, οι οποίοι υποστήριξαν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν στην ογκωδέστατη δικογραφία, δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία, οπότε ζήτησαν να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Ακόμη, ισχυρίστηκαν ότι η 12χρονη έχει αναφέρει στις καταθέσεις της στους αστυνομικούς τού Τμήματος Ανηλίκων ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και πως δεν είχε καμία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε o ΣΚΑΪ, από τον έλεγχο που έγινε στο κινητό τηλέφωνο της 37χρονης δεν προκύπτει πως είχε κατεβάσει την εφαρμογή της διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως δεν διαχειριζόταν τα προφίλ που είχαν δημιουργηθεί, ώστε να «αλιεύονται» οι βιαστές της 12χρονης. Ωστόσο, όπως λένε αστυνομικές πηγές, δεν σημαίνει πως δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού απευθείας με «ενδιαφερόμενους» εκτός διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το πρωί εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ 39χρονος, ο οποίος ανέφερε ότι αρχές Αυγούστου συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...