357
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Συλλήψεις τριών μαθητών για εκτεταμένες καταστροφές σε σχολείο στα Μελίσσια

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 09:48
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Συλλήψεις τριών μαθητών για εκτεταμένες καταστροφές σε σχολείο στα Μελίσσια

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 09:48

Κάτι φαίνεται να αλλάζει με την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στα δημόσια σχολεία. Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., τρεις μαθητές (13-14 ετών) συνελήφθησαν για τις καταστροφές που προξένησαν σε σχολική μονάδα στα Μελίσσια, την περασμένη Δευτέρα.

Οι τρεις ανήλικοι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι το πρωί της 24ης Οκτωβρίου έσπασαν πόρτες, παράθυρα, θρανία και καρέκλες σε αίθουσες του σχολείου, ανάβοντας ακόμη και καπνογόνα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καθηγητές ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι μαθητές –ένας 13χρονος και δύο 14χρονοι– συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του το Μega έκανε λόγο για συμμορία ανηλίκων –περίπου δέκα άτομα– που τρομοκρατεί μαθητές και καθηγητές στο 1ο Λύκειο Μελισσίων, προκαλώντας ανεξέλεγκτα καταστροφές στο κτίριο.

Το περιστατικό στα Μελίσσια έρχεται μία μόλις μία εβδομάδα μετά τους βανδαλισμούς σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης του σχολικού συγκροτήματος «Ευκλείδης», όπου επίσης συνελήφθησαν 10 νεαροί ηλικίας, ηλικίας  14 έως 19 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος, αφού προηγουμένως η δικογραφία υποβληθεί αρμοδίως.

Για πρώτη φορά, ωστόσο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κινηθεί νομικά προκειμένου οι βάνδαλοι να πληρώσουν (στην κυριολεξία) για τις φθορές στο ΕΠΑΛ.

Οπως ξεκαθάρισε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ιωάννα Κοσμοπούλου, «μόλις ολοκληρωθεί η αποτίμηση των ζημιών, είναι πολύ πιθανόν ο κεντρικός δήμος να κινηθεί νομικά, ούτως ώστε τα άτομα που προκάλεσαν τις σοβαρές ζημιές να πληρώσουν και τα σπασμένα».

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του, αντέδρασε άμεσα και έπραξε τα δέοντα, ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος εντός δύο ημερών και τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους. Ποιος, όμως, πληρώνει τον βαρκάρη; Αυτήν τη φορά, μετά την πλήρη αποτίμηση των ζημιών, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που αναλογεί στην περιουσία των πολιτών. Γιατί η μαγκιά δεν είναι τζάμπα. Πρέπει να πληρώνεται. Η κοινωνία μας δεν πρέπει να επιδεικνύει την παραμικρή ανοχή στον βανδαλισμό και την καταστροφή σχολείων από τα ίδια της τα “σπλάχνα” χωρίς λόγο και αιτία. Και δυστυχώς, ο βανδαλισμός στα σχολεία είναι ένα νέο σημείο των καιρών», έγραψε σε σχετική ανάρτησή της η κυρία Κοσμοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...