303
Φοβόταν ότι η καθαριότητα θα του έφερνε ασθένειες και δεν πλενόταν για 60 χρόνια | Twitter

Ο πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου πέθανε στα 94

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 21:15
Φοβόταν ότι η καθαριότητα θα του έφερνε ασθένειες και δεν πλενόταν για 60 χρόνια
|Twitter

Ο πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου πέθανε στα 94

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 21:15

Ενας ιρανός ερημίτης, «ο πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου» –αφού δεν λούστηκε για περισσότερο από μισό αιώνα– πέθανε σε ηλικία 94 ετών, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Irna μετέδωσε ότι ο Αμού Χατζί πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντεζγκά, στη νότια επαρχία Φαρς. Ο Χατζί έζησε σε μια καλύβα με στάχτες και πολύ συνειδητά είχε πάρει «διαζύγιο» από το νερό και το σαπούνι εδώ και 60 χρόνια. Οι κάτοικοι του χωριού είπαν ότι είχε βιώσει «συναισθηματικές αναποδιές στα νιάτα του», που τον οδήγησαν στο να αρνείται να πλυθεί, γράφει ο Guardian.

Το 2014, οι Tehran Times ανέφεραν ότι ο άνθρωπος αυτός κάπνιζε πίπα γεμάτη με περιττώματα ζώων και πίστευε ότι η καθαριότητα θα τον αρρώσταινε. Οι φωτογραφίες τον έδειχναν να καπνίζει πολλά τσιγάρα ταυτόχρονα.

Ο Αμού Χατζί πίστευε ότι η καθαριότητα θα τον αρρώσταινε. Οι φωτογραφίες τον έδειχναν να καπνίζει πολλά τσιγάρα ταυτόχρονα (Twitter)

Πριν από λίγους μήνες κάποιοι χωρικοί τον είχαν πείσει να πλυθεί για πρώτη φορά, ανέφερε το Irna.

Μετά τον θάνατο του Χατζί, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να κερδίσει τον τίτλο αυτόν είναι ένας 76χρονος Ινδός. Το 2009 οι Hindustan Times ανέφεραν ότι ο Καλάου, που ζει σε ένα χωριό έξω από την ιερή πόλη του Βαρανάσι, δεν είχε πλυθεί για περισσότερα από 30 χρόνια, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει να τερματιστούν «όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έθνος».

Ο άντρας αυτός αρνείται να βάλει πάνω του νερό, αντικαθιστώντας το με αυτό που αποκαλούσε πάντα «λουτρό φωτιάς».

«Κάθε απόγευμα ο Καλάου ανάβει φωτιά, καπνίζει μαριχουάνα, στέκεται σε ένα πόδι και προσεύχεται στον Θεό Σίβα», ανέφερε η εφημερίδα. Και εκείνος εξήγησε: «Είναι ακριβώς σαν να χρησιμοποιείς νερό για να κάνεις μπάνιο. Το λουτρό φωτιάς βοηθά να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια και να θεραπευτούν οι λοιμώξεις στο σώμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...