306
Οι ντόπιοι σκοτώνουν το μεγάλο φίδι. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα | Youtube

Ινδονησία: Πύθωνας επτά μέτρων έπνιξε και κατάπιε μια γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 21:16
Οι ντόπιοι σκοτώνουν το μεγάλο φίδι. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα
|Youtube

Ινδονησία: Πύθωνας επτά μέτρων έπνιξε και κατάπιε μια γυναίκα

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 21:16

Μια 54χρονη γυναίκα από την Ινδονησία, η οποία μπήκε στη ζούγκλα για να μαζέψει καουτσούκ, «έπεσε» πάνω σε έναν τεράστιο πύθωνα, ο οποίος την κατάπιε.

Η γυναίκα, που συνήθιζε να περπατάει μόνη της στην επαρχία Τζάμπι, στη Σουμάτρα, έφυγε από το σπίτι το πρωί και δεν επέστρεψε ποτέ. Οι δικοί της άνθρωποι, και ειδικά τα εγγόνια της, την αναζητούσαν για δύο ολόκληρες ημέρες και τελικά ζήτησαν τη βοήθεια των ντόπιων.

Οταν οι διασώστες που κλήθηκαν να βοηθήσουν στην ανεύρεσή της αντίκρισαν μέσα στη ζούγκλα έναν πύθωνα με πολύ πρησμένη κοιλιά, υποψιάστηκαν αμέσως τι είχε γίνει. Επιασαν το γιγάντιο φίδι των επτά μέτρων, το άνοιξαν με μαχαίρια και μέσα του βρήκαν ό,τι δεν είχε προλάβει να χωνέψει από την 54χρονη, γράφει η Telegraph. 

Ο αρχηγός του χωριού είπε ότι το φίδι προφανώς θα έπνιξε πρώτα τη γυναίκα, σφίγγοντάς τη στον λαιμό. «Ολοι σοκαριστήκαμε. Αποδείχθηκε ότι τα λείψανα της γυναίκας που ψάχναμε βρίσκονταν στο στομάχι του φιδιού». Οι ντόπιοι φοβούνται, γιατί πιστεύουν ότι στο δάσος ζουν και άλλα φίδια, εξίσου μεγάλα.

Ο αρχηγός ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι είδε πρόσφατα ένα τέτοιο ερπετό, που ξεπερνούσε τα δέκα μέτρα, το οποίο κατάπιε ζωντανές δύο κατσίκες. Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να το πιάσουν, αλλά φοβήθηκαν από το μέγεθός του, είπε.

Οι δικτυωτοί πύθωνες είναι τα μακρύτερα φίδια στον κόσμο. Βρίσκονται στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία και μόλις ενηλικιωθούν κυνηγούν αγριογούρουνα, ελάφια, οικόσιτα σκυλιά και πιθήκους.

Οταν «βάζει στο μάτι» το θήραμά του, ο πύθωνας στήνει ενέδρα και το αρπάζει με τα δεκάδες αιχμηρά και κυρτά δόντια του, ενώ στη συνέχεια το σφίγγει μέχρι θανάτου, για να το καταπιεί τελικά ολόκληρο.

Είναι ένα από τα λίγα είδη φιδιών που κατά καιρούς κυνηγούν ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο από τον εντοπισμό του φιδιού, όπως αυτό αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Daily Mail (προσοχή σκληρές εικόνες):

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...