360
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον τρεις εκ των ανδρών που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ | INTIMEnews

Και άλλος αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – τι θα γίνει με τα ονόματα;

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 10:49
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον τρεις εκ των ανδρών που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ
|INTIMEnews

Και άλλος αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – τι θα γίνει με τα ονόματα;

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 10:49

Ταυτοποιηθείς 54χρονος στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, προσήλθε αυτοβούλως το απόγευμα της Δευτέρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και εξετάστηκε ενόρκως.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 54χρονος εμφανίστηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με τη 12χρονη και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της.

Οπως υποστήριξε, την άνοιξη του 2022 συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με γυναίκα που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη.

Συνολικά φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί 212 άτομα που συνομιλούσαν με το κορίτσι μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ σχεδόν καθημερινά υπάρχουν διαρροές περί επικείμενων συλλήψεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, αναμένεται η έκδοση τουλάχιστον δέκα ενταλμάτων σύλληψης. Τρεις από τις δέκα συλλήψεις αφορούν άτομα που εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, καθώς παρά τον ισχυρισμό τους ότι δεν συναντήθηκαν ποτέ με την ανήλικη, σε βάρος τους φέρεται να έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία και τουλάχιστον τρεις εξ αυτών να έχουν συναντηθεί με το παιδί.

Οσον αφορά τον ισχυρισμό των προφυλακισθέντων (και των συνηγόρων τους), αλλά και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση, ότι η 12χρονη έδειχνε μεγαλύτερης ηλικίας, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Μega, επικαλέστηκε άτομο του άμεσου περιβάλλοντός της, σύμφωνα με τον οποίο το κορίτσι δεν ξεπερνά το ένα μέτρο σε ύψος και, άρα, καταρρίπτεται ο εν λόγω ισχυρισμός.

«Σε όλα τα εγκλήματα υπάρχει μία λεπτή γραμμή, είναι η αρχή εκτελέσεως του εγκλήματος. Για παράδειγμα, σκοτώνω κάποιον. Το έγκλημα αρχίζει τη στιγμή που πυροβόλησα. Ο,τι γίνεται πριν έχει άλλη διάκριση. Στα εγκλήματα γενετήσιας αξιοπρέπειας η αρχή εκτελέσεως είναι αυτό το οποίο γίνεται μέχρι την ώρα που θα αρχίσει η ερωτική πράξη», εξήγησε.

Και ανεξάρτητα από το αν οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τα 212 προφίλ που είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη, εκτίμησε ότι τα ονόματά τους δεν θα δημοσιευτούν.

«Μην περιμένετε να δημοσιοποιηθούν ποτέ τα ονόματά αυτών που επικοινώνησαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνευρεθούν με το παιδί. Αυτές οι πράξεις λέγονται προπαρασκευαστικές και εάν δεν αποδειχτεί ότι συνευρέθηκαν με το παιδί, τότε αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορηθούν για τίποτα και απαγορεύεται να δημοσιευτούν τα ονόματα», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...