175
Η ελεφαντίνα σκουντάει το μωρό της την ώρα που άλλοι ελέφαντες έχουν μαζευτεί γύρω της και φωνάζουν | Youtube

Ελέφαντες… πανηγυρίζουν την ώρα που θηλυκό γεννάει στην άγρια φύση

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2022, 16:52
Η ελεφαντίνα σκουντάει το μωρό της την ώρα που άλλοι ελέφαντες έχουν μαζευτεί γύρω της και φωνάζουν
|Youtube

Ελέφαντες… πανηγυρίζουν την ώρα που θηλυκό γεννάει στην άγρια φύση

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2022, 16:52

Ενα κοπάδι από 60 περίπου ελέφαντες περικύκλωσαν μια ελεφαντίνα την ώρα που γεννούσε το μωρό της στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική, φωνάζοντας δυνατά για να πανηγυρίσουν την άφιξη του νέου μέλους. «Καταπληκτικό θέαμα ενός θηλυκού ελέφαντα που γεννάει», έγραψε ο Ανταμ Φίλμορ που κατέγραψε τη μητέρα ανοίγει τα πόδια της και βγάζει από μέσα της το μικρό ελεφαντάκι, ανεβάζοντας το βίντεο στο Facebook.

Η μητέρα αφού γέννησε άρχισε να μυρίζει το νεογέννητό της και με τον κορμό και την προβοσκίδα της το χτυπούσε απαλά για να συνέλθει, αναφέρει το κείμενο των Times που δημοσίευσε και το βίντεο.

Οι άνθρωποι του Πάρκου λένε ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι ελέφαντες να περικυκλώνουν μια μαμά ελεφαντίνα που γεννάει. «Φωνάζουν για να γιορτάσουν, αλλά και για να φοβίσουν τα αρπακτικά ζώα ώστε να μην πλησιάσουν. Ειδικά οι ύαινες συνήθως θέλουν να φάνε τον πλακούντα στον οποίο βρίσκεται το νεογέννητο αρκετή ώρα πριν βγει από αυτόν και σταθεί στα πόδια του, με αποτέλεσμα να το τραυματίζουν πολλές φορές θανάσιμα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...