161
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα | ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY

Ρωσία για Λιζ Τρας: Θα μείνει στην ιστορία για την «καταστροφική αγραμματοσύνη» της

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 17:06
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα
|ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY

Ρωσία για Λιζ Τρας: Θα μείνει στην ιστορία για την «καταστροφική αγραμματοσύνη» της

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 17:06

Την παραίτηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας χαιρέτησε την Πέμπτη η Μόσχα, κάνοντας λόγο για μια ηγέτιδα που θα μείνει στην ιστορία για την «καταστροφική αγραμματοσύνη» της.

«Η Βρετανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ τέτοια ντροπή από πρωθυπουργό», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο ισχυρισμός περί αναλφαβητισμού φαίνεται να αναφέρεται στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει η Τρας στη Μόσχα τον Φεβρουάριο, λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, παρατήρησε το Reuters.

Τότε, στη διάρκεια συνάντησης με τον ρώσο ομόλογό της, η Τρας φάνηκε να μπερδεύει δύο περιοχές της Ρωσίας με την Ουκρανία, προκαλώντας τον χλευασμό του Σεργκέι Λαβρόφ και των ρωσικών ΜΜΕ.

Νωρίτερα την Πέμπτη η Λιζ Τρας ανακοίνωσε την παραίτησή της από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, έξι εβδομάδες ύστερα από τον διορισμό της στη θέση αυτή, στον απόηχο της ανακοίνωσης του οικονομικού της προγράμματος που προκάλεσε τριγμούς στις αγορές και δίχασε το Συντηρητικό Κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...