421
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια για την υπόθεση της 12χρονης | InTimeNews / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού της 12χρονης σε τηλεοπτική εκπομπή

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 16:16
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια για την υπόθεση της 12χρονης
|InTimeNews / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού της 12χρονης σε τηλεοπτική εκπομπή

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 16:16

Kατεπείγουσα ποινική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία την Πέμπτη, με αφορμή φερόμενη διακίνηση υλικού από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και με ερευνώμενα αδικήματα τη διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων, αλλά και την παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που αφορούν διακίνηση φωτογραφιών ή άλλου οπτικού υλικού που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν τα λεγόμενα παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής από τα οποία προκύπτει ότι είχε σαφή γνώση οπτικού υλικού που αποτελεί πειστήριο και αφορά την υπόθεση, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου είναι με ταχείς ρυθμούς να διερευνηθεί αν πράγματι έχει διακινηθεί ευαίσθητο υλικό της δικογραφίας και εφόσον επιβεβαιωθεί, να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι υπαίτιοι για τη διαρροή, ώστε να αποδοθούν εις βάρος τους ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα που αφορά η έρευνα, προσέθεσε στο τηλεγράφημά του το Πρακτορείο.

Ζητήθηκε παρέμβαση του ΕΣΡ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης ο παρουσιαστής της εκπομπής  του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», Γιώργος Λιάγκας, ανέφερε ότι σε φωτογραφία που είδε ο ίδιος φαινόταν ο βιασμός της ανήλικης.

«Βλέπω τώρα φωτογραφίες και δεν μπορώ να το διαχειριστώ κιόλας, γιατί είμαι και πατέρας… Σας είπα ότι στο υπόγειο όπου ζούσε τη φρίκη το παιδάκι, αυτός που το βίαζε τράβαγε φωτογραφίες. Και σας είπα ότι στις φωτογραφίες που είχε η αστυνομία δεν φαινόταν το πρόσωπό του. Στη φωτογραφία που τώρα είδα, τέλος πάντων, φαίνεται το πρόσωπο του Ηλία Μίχου, φαίνεται να έχει και κάμερα, και φαίνεται όλη η σεξουαλική πράξη, ο βιασμός με το ανήλικο», ανέφερε ενώ κοιτούσε το κινητό του.

«Οι φωτογραφίες που τώρα είδα», επανέλαβε ο παρουσιαστής, «με έχουν σοκάρει, με έχουν παγώσει. Και το ξαναλέω, στις φωτογραφίες αυτές έχει βγάλει και το πρόσωπό του. Είναι φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται και ο ίδιος, ενώ το πρωί σας είπα ότι δεν φαινόταν, έτσι είχα πληροφόρηση, τώρα τις είδα. Σε κάποιες δεν φαίνεται, σε κάποιες είναι που τραβάει το κοριτσάκι».

Η στάση της συγκεκριμένης εκπομπής, όπως και άλλων επαγγελματιών της ενημέρωσης σε τηλεόραση και ιστοσελίδες, προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια μέρους του Τύπου και χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα την Πέμπτη, και ενώ, όπως όλα δείχνουν, στοιχεία της δικογραφίας για τη 12χρονη έγιναν «φέιγ βολάν» στα ΜΜΕ, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, ζήτησε με επείγουσα επιστολή του την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), προκειμένου να σταματήσει η έκθεση του κοριτσιού από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...