440
Νίκος Ρωμανός και Χρήστος Σπίρτζης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την ΕΛ.ΑΣ και τα στελέχη της | ΥouTube/ΑΝΤ1

Ρωμανός: Ντροπή να λέει ο Σπίρτζης ότι θα απολύσει 4.500 αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 15:35
Νίκος Ρωμανός και Χρήστος Σπίρτζης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την ΕΛ.ΑΣ και τα στελέχη της
|ΥouTube/ΑΝΤ1

Ρωμανός: Ντροπή να λέει ο Σπίρτζης ότι θα απολύσει 4.500 αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 15:35

Ενώπιος ενωπίω με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, στο πάνελ της ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, και στο επίκεντρο της αντιπαράθεσής τους (εδώ) βρέθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και οι επιμέρους ομάδες της, τις οποίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητες, υποσχόμενος ότι θα τις καταργήσει.

«Είναι ντροπή να λέει ο κ. Σπίρτζης ότι θα απολύσει 4.500 αστυνομικούς που δίνουν τη ζωή τους στους δρόμους για να είμαστε εμείς ασφαλείς», σχολίασε ο κ. Ρωμανός και απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, τού είπε: «Σας ενοχλεί ο νόμος και η τάξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλετε να ξαναφέρετε το μπάχαλο παντού-στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στις πορείες».

«Ο κ. Σπίρτζης βγαίνει και λέει πως θα καταργήσουν τα σώματα, τα οποία έχουν εισφέρει στο να μειωθεί όλη η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα πάνω από 20% -χάρη σε όλη την αστυνομία, στην αναδιάρθρωση που έχει γίνει, στις προσλήψεις, στα νέα σώματα έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. Η Αστυνομία έχει αναμορφώσει πλήρως την εκπαίδευση και έχουν φύγει μόνο τα τελευταία χρόνια 33 αστυνομικοί των οποίων η συμπεριφορά δεν συνάδει με τους κανόνες και το ήθος της ελληνικής αστυνομίας», τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου με αφορμή τα κρούσματα ανάμειξης-εμπλοκής στελεχών της ΕΛ.ΑΣ σε εγκληματικές – παραβατικές ενέργειες και υποθέσεις.

Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βγάλει πολύ περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους. Με αυτή την κυβέρνηση άλλαξαν τα διάφορα διοικητικά προβλεπόμενα στην Αστυνομία με αποτέλεσμα και οι έρευνες να γίνονται και οι ΕΔΕ και να έχουν αποτέλεσμα», θέλησε να επισημάνει ο κ. Ρωμανός, για να προσθέσει ότι «προφανώς, η κάθε καταγγελία πρέπει να διερευνάται και αυτό είναι δουλειά του κράτους δικαίου να το διασφαλίζει».

Αντί για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, η Αστνομία έχει επικεντρωθεί στην καταστολή, επέμεινε ο Χρήστος Σπίρτζης και αφού έκανε λόγο για 4.500 ρουσφέτια της κυβέρνησης με την αθρόα είσοδο στο Σώμα ανεκπαίδεκτων και ακατάλληλων αστνομικών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, επανέλαβε ότι  «θα καταργηθούν τα Σώματα που είναι ντροπή για την Ελληνική Αστυνομία».

Λίγο αργότερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε ότι για τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας ή παραβατικής συμπεριφοράς από στελέχη της ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο είναι αμείλικτοι. «Δεν γίνονται ανεκτά τα περιστατικά αυτά και εφαρμόζονται άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται», τόνισε.

Οπως είπε ο κ. Οικονόμου, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιδείξει τεράστιες επιτυχίες σε υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο και «η ικανοποίηση -πρόσθεσε- αφορά συνολικά την απόδοση προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του έργου και της δουλειάς που με αυταπάρνηση και με αίσθηση του χρέους απέναντι στην αποστολή τους κάνουν οι αστυνομικοί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...