238
Ο Αρνε Σένμπομ ήταν επικεφαλής της BSI από το 2016 | Twitter

Γερμανία: Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας – «είχε επαφές με τη Ρωσία»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 14:13
Ο Αρνε Σένμπομ ήταν επικεφαλής της BSI από το 2016
|Twitter

Γερμανία: Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας – «είχε επαφές με τη Ρωσία»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 14:13

Τον επικεφαλής της γερμανικής κρατικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας απέπεμψε η υπουργός Εσωτερικών, με την κατηγορία ότι είχε επαφές με τη Ρωσία.

Πρόκειται για τον Αρνε Σένμπομ, επικεφαλής μέχρι τώρα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια στην Τεχνολογία της Πληροφορίας (BSI), από το 2016.

Ο Σένμπομ είχε ιδρύσει το Συμβούλιο Κυβερνοασφάλειας, το 2012, του οποίου ήταν πρόεδρος, μέχρι που μετακόμισε στην BSI.

Σύμφωνα με το ZDF, το συμβούλιο αυτό είχε στενές σχέσεις με ρώσους αξιωματούχους και ήταν «ευάλωτο στους ρώσους κατασκόπους».

Την περασμένη εβδομάδα, πριν η Νάνσι Φέζερ, η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, τον απομακρύνει από τη θέση του, διάφοροι γερμανοί αξιωματούχοι τον είχαν υπερασπιστεί λέγοντας ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην BSI όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλοι αξιωματούχοι επέκριναν την Φέζερ επειδή θεωρούν ότι «δεν στήριξε» την υπηρεσία του υπουργείου της. «Το υπουργείο πρέπει να στηρίξει επιτέλους την υπηρεσία του για να μειώσει την ζημιά που έχει υποστεί η εικόνα της. Μέχρι τώρα, δεν έχει αποδειχθεί ότι η BSI δρούσε με λάθος τρόπο», είπε στο Politico ο Σβεν Χέρπιγκ, ειδικός στην κυβερνοασφάλεια σε γερμανικό οργανισμό.

Η Νάνσι Φέζερ, υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξη Τύπου – REUTERS/Lisi Niesner

Ο Σένμπομ είχε απαγορεύσει στους εργαζόμενους της BSI να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συμβουλίου κυβερνοασφάλειας, ο ίδιος ωστόσο ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε επετειακή εκδήλωσή του τον περασμένο μήνα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εξετάζονται πειθαρχικά μέτρα εναντίον του Σένμπομ, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο διάδοχός του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...