271
| INTIMEnews

Του δέσμευσαν τους λογαριασμούς, τα έκανε «γυαλιά- καρφιά» στη ΔΟΥ Παλλήνης

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 10:16
|INTIMEnews

Του δέσμευσαν τους λογαριασμούς, τα έκανε «γυαλιά- καρφιά» στη ΔΟΥ Παλλήνης

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 10:16

Εκτός εαυτού επειδή η φορολογική Αρχή τού είχε μπλοκάρει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς λόγω οφειλών, φορολογούμενος τα έκανε γαυλιά – καρφιά στη ΔΟΥ Παλλήνης βρίζοντας τους υπαλλήλους.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί τη Τρίτης, όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen, o εν λόγω άνδρας μετέβη στη ΔΟΥ Παλλήνης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το «πάγωμα» των λογαριασμών του.

Η προσπάθεια της υπαλλήλου να του εξηγήσει ότι η επιβολή των αναγκαστικών μέτρων γίνεται αυτόματα, απέβη μάταια και γρήγορα η κατάσταση εκτραχύνθηκε, με τον ίδιο να τη βρίζει χυδαία και να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό για το περιστατικό, υπάλληλος της ΔΟΥ τόνισε ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

«Ο οφειλέτης ήταν αγανακτισμένος, γιατί του είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς. Τον τελευταίο καιρό έχει αποστείλει η ΑΑΔΕ αυτόματα μέτρα κατάσχεσης σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και τα έχουν αφήσει χωρίς να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον. Τα αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης είναι ότι σου δεσμεύουν την κινητή και την ακίνητη περιουσία και σου μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, άρα δεν μπορεί να κάνεις κάποια συναλλαγή μέσω τραπέζης. Του εξήγησε η συνάδελφος του οφειλέτη ότι δεν είναι δικό της θέμα, αλλά έχει γίνει αυτόματα από το σύστημα, αλλά ο πολίτης δεν μπορούσε να το καταλάβει», περιέγραψε.

«Μην ξεχνάμε ότι ο εφοριακός υπάλληλος είναι ένας κρατικός λειτουργός που εκτελεί τους νόμους, δεν είναι ότι μόνος του αποφασίζει. Δεν είναι ωραίο να έχουμε συμπλοκές πολιτών με εφοριακούς υπαλλήλους. Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και θύματα λόγω τέτοιων συμπλοκών, όπως πέρυσι στην Κοζάνη. Βεβαίως κινδυνεύουμε από τέτοια περιστατικά», πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίθεση του μανιακού με το τσεκούρι κατά συναδέλφων του στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...