275
Από παλαιότερη συνάντηση των Μπερλουσκόνι και Πούτιν. Σύμφωνα με τον πρώτο οι δύο άνδρες έχουν υπάρξει φίλοι κατά το παρελθόν | Artyom Korotayev/Epsilon/Getty Images

Δώρο «20 μπουκάλια βότκα» έκανε στον Μπερλουσκόνι ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 22:02
Από παλαιότερη συνάντηση των Μπερλουσκόνι και Πούτιν. Σύμφωνα με τον πρώτο οι δύο άνδρες έχουν υπάρξει φίλοι κατά το παρελθόν
|Artyom Korotayev/Epsilon/Getty Images

Δώρο «20 μπουκάλια βότκα» έκανε στον Μπερλουσκόνι ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 22:02

Στην αναθέρμανση των σχέσεών του με τον παλιό του φίλο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διάρκεια συνομιλιών του με βουλευτές του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, σύμφωνα με ηχογράφηση του πρακτορείου ειδήσεων Lapresse που ανήρτησε στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο, διότι παρέχουμε χρήματα και όπλα στην Ουκρανία. Δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου, διότι αν φτάσει στον Τύπο θα γίνει χαμός, αλλά είμαι πάρα πολύ ανήσυχος. Αποκατέστησα τις σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν: για τα γενέθλιά μου, μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα μαζί με μια γλυκύτατη επιστολή. Εγώ του απάντησα με μπουκάλια κρασιού Λαμπρούσκο και μια εξίσου γλυκιά επιστολή», δήλωσε ο Καβαλιέρε, σύμφωνα με την ηχογράφηση αυτή.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος καταδίκασε τη ρωσική εισβολήσ την Ουκρανία με μεγάλη καθυστέρηση, γιόρτασε τα 86α γενέθλιά του στις 29 Σεπτεμβρίου ωστόσο το Φόρτσα Ιτάλια έσπευσε να επισημάνει ότι αυτές οι δηλώσεις αφορούν σε «γεγονός του παρελθόντος».

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, οι αναφορές του πρώην ιταλού πρωθυπουργού και επιχειρηματία θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέα προβλήματα στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος υπό την Τζόρτζια Μελόνι, στο οποίο το κόμμα του Μπερλουσκόνι αποτελεί τον μικρότερο εταίρο.

Αναφερόμενος, πάντως, στα στελέχη του κόμματός του που πρόκειται να εισέλθουν στην κυβέρνηση, ο 86χρονος πολιτικός δήλωσε ότι η Μελόνι δέχθηκε να συναινέσει στην επιλογή της Ελιζαμπέτα Καζελάτι (πρώην προέδρου της Γερουσίας) ως νέας υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Αντόνιο Ταϊάνι θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, η Αννα Μαρία Μπερνίνι το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, ο Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν το υπουργείο Περιβάλλοντος και η Τζόρτζια Σακάνι Γιότι το υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...