1010
Ο Κέβιν Σπέισι αναφέρθηκε στο αίσθημα ντροπής για τη ναζιστική ιδεολογία του πατέρα του Τόμας Φάουλερ (αριστερά) | CreativeProtagon/Shutterstock

Κέβιν Σπέισι: Η σεξουαλικότητά μου και ο νεοναζί πατέρας μου

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 18:10
Ο Κέβιν Σπέισι αναφέρθηκε στο αίσθημα ντροπής για τη ναζιστική ιδεολογία του πατέρα του Τόμας Φάουλερ (αριστερά)
|CreativeProtagon/Shutterstock

Κέβιν Σπέισι: Η σεξουαλικότητά μου και ο νεοναζί πατέρας μου

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2022, 18:10

«Είχα πατέρα νεοναζί, για τον οποίο ντρεπόμουν», φέρεται να υποστήριξε ο Κέβιν Σπέισι κατά τη διάρκεια της δίκης για την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο Αντονι Ραπ το 2017 —ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε τον πασίγνωστο ηθοποιό δημοσίως για παιδεραστία και σεξουαλική επίθεση.

Στη δίκη που γίνεται στη Νέα Υόρκη ο Σπέισι προχώρησε σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου σε λεπτομέρειες από την παιδική του ηλικία και τον τρόπο που μεγάλωσε, απαντώντας στις ερωτήσεις των δικαστών. Οπως υποστήριξε, ο πατέρας του, Τόμας Φάουλερ, ήταν ορκισμένος νεοναζί. Ως μέλος του αμερικανικού ναζιστικού κόμματος συνέλεγε μανιωδώς ενθύμια των ναζί, πράγμα που είχε αποκαλύψει 13 χρόνια πριν ο μεγαλύτερος αδελφός του ηθοποιού, Ράνταλ Φάουλερ (το επώνυμο Σπέισι επελέγη από τον ηθοποιό για την καλλιτεχνική του καριέρα).

Ο Ράνταλ, επίσης καλλιτέχνης, αλλά χωρίς το ταλέντο του αδερφού του, Κέβιν, εργάστηκε ως σωσίας του Ροντ Στιούαρτ ενώ στην αυτοβιογραφία του είχε αποκαλύψει ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε, τόσο ψυχολογικά όσο και σεξουαλικά. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Ράνταλ, ο Κέβιν δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του.

Στο δικαστήριο, ο Σπέισι υποστήριξε ότι η κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα τους, τον έκανε να μην θέλει να παραδεχτεί δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Είμαι διαφορετικός απ’ ό,τι θα ήθελαν να είμαι. Αλλά δεν πιστεύω ότι η προσωπική ζωή κάποιου αφορά το δημόσιο συμφέρον. Είναι κουτσομπολιό. Τέλος», είχε πει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του, το 2010.

Σκίτσο από το δίκη του Κέβιν Σπέισι στη Νέα Υόρκη (REUTERS/Jane Rosenberg)

«Οταν ήμουν μικρός, εγώ και τα αδέλφια μου αναγκαζόμασταν με τις ώρες να ακούμε τις νεοναζί θεωρίες του πατέρα μας. Από τότε πραγματικά σιχάθηκα τους νεοναζί και όσους πρεσβεύουν μισαλλόδοξες θεωρίες. Ωστόσο, ένιωθα τρόμο και μόνο στη σκέψη να προτείνω σε κάποιον φίλο μου να έρθει στο σπίτι, μετά το σχολείο, εξαιτίας του νεοναζί πατέρα μου», είπε ο ηθοποιός στο δικαστήριο.  «Σκεφτείτε ότι ο καλύτερός μου φίλος όταν ήμουν παιδί, ήταν Εβραίος» πρόσθεσε.

Το περιστατικό με τον 14χρονο 

Το περιστατικό που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης και για το οποίο κατηγορείται ο διάσημος ηθοποιός φέρεται να συνέβη το 1986, όταν ο Αντονι Ραπ -επίσης ηθοποιός, σήμερα- ήταν 14 ετών και ο Σπέισι 26 ετών.

Ο Ραπ έχει υποστηρίξει πως ο Σπέισι τον κάλεσε σε πάρτι σε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, κι έπειτα τον οδήγησε σε μία κρεβατοκάμαρα, όταν έφυγαν όλοι οι καλεσμένοι. Σύμφωνα με τον Ραπ, ο Σπέισι, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, σήκωσε το 14χρονο τότε αγόρι στα χέρια, το έβαλε στο κρεβάτι και ανέβηκε επάνω του. Ο 14χρονος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, γρήγορα απομακρύνθηκε.

Οταν έγινε η καταγγελία, το 2017, ο 63χρονος σήμερα Σπέισι δεν παραδέχθηκε το περιστατικό, ωστόσο απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας ότι δεν το θυμάται, αλλά εάν το έκανε, ζητά συγγνώμη «για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μεθυσμένου ατόμου».

Αυτή τη φορά, στο δικαστήριο, εμφανίστηκε μέσω βίντεο, ως μάρτυρας ένας τρίτος άνδρας, ο 55χρονος σήμερα, Τζον Μπάροουμαν. Ισχυρίστηκε ότι εκείνο το διάστημα έκανε παρέα τόσο με τον Σπέισι, όσο και με τον Ραπ, και αναφέρθηκε σε ένα ακόμα περιστατικό. Κατέθεσε ότι μετά από γλέντι σε ένα κλαμπ, ο Σπέισι οδήγησε τον ίδιο, που ήταν τότε 19 χρονών, και τον 14χρονο τότε Ραπ, στο σπίτι του.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με τον Μπάροουμαν, την ώρα που ο Ραπ βρισκόταν στην τουαλέτα, ο Σπέισι έσπρωξε τον ίδιο «παιχνιδιάρικα προς το κρεβάτι» και έβαλε το χέρι του πάνω του. Ο Μπάροουμαν παραδέχτηκε ότι κολακεύτηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλος και είχε καταλάβει ότι και ο Σπέισι είναι γκέι, παρότι δεν το είχε παραδεχτεί δημόσια.

Σημείωσε ωστόσο πως ένιωσε ότι διαδραματιζόταν μια σκηνή, ακατάλληλη για να τη δει ο 14χρονος τότε Ραπ. Και όταν άκουσε την πόρτα της τουαλέτας να ανοίγει, είπε στον μικρό ότι έπρεπε να φύγουν. Οπως ισχυρίστηκε ο Μπάροουμαν, συζήτησε το περιστατικό με τον Ραπ 12 χρόνια αργότερα και εκείνος του είπε ότι ο Σπέισι είχε κάνει κάτι παρόμοιο μαζί του, μία εβδομάδα αργότερα, μόνο που ο ίδιος τότε, ήταν ανήλικος.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας κι ένας τρίτος άνδρας, ο 55χρονος σήμερα, Τζον Μπάροουμαν (Shutterstock)

Στο δικαστήριο, ο Σπέισι ανέφερε την Δευτέρα ότι θυμήθηκε τη συνάντησή του με τον Μπάροουμαν και τον Ραπ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πρώτος τον είχε γοητεύσει. Ωστόσο, όταν μετά το κλαμπ ο Σπέισι κάλεσε τον Μπάροουμαν στο σπίτι, ο ηθοποιός, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, του είπε ότι θα ήταν καλύτερα να πάει στο σπίτι του ο μικρός, ενώ ο Μπάροουμαν επέμενε να τον πάρουν μαζί. «Ο Μπάροουμαν έμοιαζε σαν ένας άνδρας. Ο Ραπ σαν παιδί. Δεν ενδιαφερόμουν να έρθει μαζί μας και προτιμούσα να πάει στο σπίτι του», είπε ο πασίγνωστος ηθοποιός.

Στη συνέχεια, ο Κέβιν Σπέισι υποστήριξε ότι το περιστατικό που διηγήθηκε ο Μπάροουμαν ήταν αληθινό, με τη διαφορά ότι όταν άνοιξε η πόρτα της τουαλέτας εκείνος οδήγησε στην πόρτα της εξόδου και τους δύο και στη συνέχεια έβγαλε μόνος μόνος του τον σκύλο του βόλτα. «Την επόμενη ημέρα έλαβα λουλούδια από τον Μπάροουμαν», είπε ο Σπέισι. Ωστόσο, δεν μπορούσε να θυμηθεί εάν έκτοτε είχε ξαναδεί τον Ραπ και αν είχε μείνει ποτέ μόνος μαζί του.

Δήλωσε δε, ότι όταν πρωτοάκουσε τον Ραπ να καταγγέλλει την επίθεση το 2017, σοκαρίστηκε, τρόμαξε και μπερδεύτηκε. Περιέγραψε ότι δικηγόροι και δημοσιογράφοι τον ενθάρρυναν να ζητήσει μια συγγνώμη και έτσι έκανε, επειδή φοβόταν ότι αν δεν το κάνει, θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι συνέβη το περιστατικό. Ωστόσο, στο δικαστήριο, ο Σπέισι έδειξε μετανιωμένος για την αντίδρασή του αυτή, λέγοντας ότι πήρε ένα μάθημα, «επειδή δεν πρέπει να ζητάς συγγνώμη για πράγματα που δεν έχεις κάνει».

Η δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον Κέβιν Σπέισι. Πριν από τρεις μήνες, είχε δηλώσει αθώος, όσον αφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο, σε βάρος τριών ανδρών από το 2004 έως το 2015, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής θεάτρου. Ενώ, το περασμένο καλοκαίρι, δικαστής στο Λος Αντζελες είχε εγκρίνει απόφαση που επέβαλε στον Σπέισι να πληρώσει 30,9 εκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς της δημοφιλούς σειράς «House of Cards», όπου πρωταγωνιστούσε, για παραβίαση του συμβολαίου του, εξαιτίας σεξουαλικής παρενόχλησης μελών του συνεργείου.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...