1239
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή | Ελληνική Αστυνομία

Αναγνώρισε δέκα από τους βιαστές της η 12χρονη στον Κολωνό – Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2022, 09:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2022 11.45
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή
|Ελληνική Αστυνομία

Αναγνώρισε δέκα από τους βιαστές της η 12χρονη στον Κολωνό – Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2022, 09:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2022 11.45

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν την Τετάρτη (δείτε φωτογραφίες πιο κάτω από τη μεταγωγή τους) οι συλληφθέντες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης, εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στην αποτρόπαια υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στα χέρια της ανακρίτριας μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ονόματα που έχουν ταυτοποιηθεί και των οποίων η εμπλοκή έχει στοιχειοθετηθεί πλήρως από την Αστυνομία, και ενδέχεται να βγουν εντάλματα σύλληψης ακόμη και εντός της ημέρας.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι τουλάχιστον 100 άτομα συνευρέθηκαν με την ανήλικη και ότι επίκεινται και άλλες συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κορίτσι αναγνώρισε δέκα και πλέον άτομα που έκαναν χρήση των «υπηρεσιών» που προσέφερε ο 53χρονος μαστροπός. Η αναγνώρισή τους έγινε από φωτογραφίες που κατάφεραν να ανασύρουν οι αστυνομικοί μέσα από την εφαρμογή που είχε φτιάξει ο Μίχος «για να τραβάει πελάτες»

Ο 53χρονος «έχει κάνει ολέθρια λάθη», τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, εκτίμησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI,

«Μιλάει από εφαρμογές στο κινητό, που μπορεί να εμφανίζονται ως ανώνυμες, αλλά έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Στο κινητό του υπάρχουν τα στοιχεία αυτών που συνομιλεί. Υπάρχει μεγάλη “δεξαμενή” με εφαρμογές και πρόσωπα ταυτοποιημένα, από όπου φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους συνομιλούσε. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις σελίδες που έμπαινε», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Μega, υπογραμμίζοντας ότι με τα λογισμικά που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη όσων χρησιμοποιούσαν ακόμη και τα λεγόμενα «πακιστανικά» κινητά προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον μαστροπό.

Ο ίδιος ο Μίχος εμφανίζεται να αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και να ισχυρίζεται ότι «παγιδεύτηκε». «Δείχνει», μάλιστα, συγκεκριμένο πρόσωπο στην οικογένεια της 12χρονης που όπως λέει, γνώριζε τα πάντα και ήταν εκείνο που δημιούργησε το προφίλ του κοριτσιού στα social media.

«Ο 53χρονος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και είναι αποφασισμένος να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα στην ανακρίτρια και να πει λεπτομερώς τι συνέβη, να κατονομάσει, εφ’ όσον χρειαστεί, γιατί θεωρεί ότι έχει παγιδευτεί», είπε ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, που κατά δήλωσή του είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον συλληφθέντα.

Οι συγγενείς της 12χρονης, ωστόσο, μιλούν ακόμη και για απόπειρα δωροδοκίας ώστε να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά για την κακοποίηση και εκπόρνευση της μικρής.

«Μαζί με την αδελφή μου πήραμε το κινητό και ανακαλύψαμε αυτό το απίστευτο πράγμα, με το κάθαρμα. Η αδελφή μου το είδε, στη Λευκάδα βασικά. Είδε να την παίρνει αυτός και να ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και “πού είσαι;” και “μωρό μου”, και “τι κάνεις;”. Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες», είπε στην κάμερα του Μega ο θείος του κοριτσιού, κάνοντας παράλληλα λόγο για τα ύποπτα σημάδια που είχε διακρίνει στη συμπεριφορά της ανιψιάς του.

«Είχε χαθεί δύο ώρες μια φορά, μετά κατά λάθος άκουσα να της μιλάει ένας Πακιστανός και να λέει “δώσ’ μου 50 ευρώ, πάρε 60”. Της λέω “τι γίνεται;”. Και λέει “κάνεις λάθος, θείε, έδινα ένα κινητό”. Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν είχα δει εγώ άνδρες μεγάλους. Αυτός κάπου αλλού τα κανόνιζε τα ραντεβού του», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο κινητό του κοριτσιού υπήρχαν μηνύματα από 240 άτομα. Ο 53χρονος την παρουσίαζε στους «πελάτες» ως 16χρονη και ορφανή.

Η γιαγιά της 12χρονης υποστήριξε ότι ο Μίχος, λίγες ημέρες προτού συλληφθεί, απειλούσε την οικογένεια του παιδιού, ενώ η σύζυγός του αποπειράθηκε να δωροδοκήσει την κόρη της προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

«Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Εγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν από πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός, όλους, θα σας σκοτώσω, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει “θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα”», περιέγραψε η γιαγιά του κοριτσιού μιλώντας στο Mega.

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, υποστήριξε επίσης ότι ο 53χρονος ζητούσε από την 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και από τα μικρότερα αδελφάκια της!

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορείτε να καταλάβετε… Η γυναίκα του πήγε σπίτι και προσπάθησε να πληρώσει τη μάνα του παιδιού για να μη μιλήσει, να αποσύρει την καταγγελία και λέει η μάνα του “φύγε από ’δώ, μη σε θάψω”», είπε επαναλαμβάνοντας την καταγγελία περί απόπειρας δωροδοκίας της μητέρας. «Δεν πληρώνεται η ψυχολογία του παιδιού και η τιμή του, ενός 12χρονου παιδιού, με δέκα χιλιάρικα… ούτε με εκατομμύρια! Δηλαδή, αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν ξέρω τι θα έκανα. Πώς κρατήθηκε η κοπέλα, γιατί είναι μια κοπελίτσα μικρή κι αυτή, είναι 35-36 χρόνων, παντρεύτηκε μικρή και έκανε παιδιά. Πώς κρατήθηκε… Δεν ξέρω, εγώ δεν θα κρατιόμουν αν ήμουν στη θέση της».

«Δεν αποκάλυψε το παιδί… το παιδί το είχα εδώ εγώ. Ερχόταν και ήταν συνέχεια άρρωστο: έκλαιγε, “πονάει το κεφάλι μου”, “πονάει η κοιλιά μου”, “πονάει εκείνο”… “Τι έχεις, παιδί μου;”. Δεν ήθελε το παιδί να μιλήσει. Το κράταγα εδώ, “μείνε μαζί μου, έλα να πάμε εδώ, έλα εκεί”. Χτύπαγαν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και σηκωνόταν και έφευγε κλαίγοντας. Απλώς ανακαλύψαμε όλα αυτά στο τηλέφωνο, στο τηλέφωνο τα βρήκαμε όλα αυτά.

«Τα μηνύματα τα είδαν αυτοί που ξέρουν και τα παιδιά εδώ… Είδαμε μόνο κάτι μηνύματα, “να μπεις στο μπάνιο να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες”, “να βγάλει φωτογραφίες γυμνή και να τις ανεβάσεις”, να του τις στείλει, και όχι μόνο το μικρό κορίτσι, να βγάλει και από τις αδελφές του γυμνές και να τις στείλει!», συμπλήρωσε στην περιγραφή της η γιαγιά του κοριτσιού που επέμεινε για τον 53χρονο:

«Και ζητούσε φωτογραφίες. Δεν ξέρω και το μικρό, που είναι 7 χρόνων, αν ζητούσε κι από αυτό, αλλά για δυο αδερφές που έχει πιο μεγάλες, ζητούσε φωτογραφίες. Είδαμε τα μηνύματα τότε και βρίσαμε, δεν ξέραμε καν όμως ποιος είναι. Δεν ξέραμε ποιος είναι, είδαμε τα μηνύματα, τα σβήσαμε, τον πήραμε, τον βρίσαμε, τι να κάνουμε δεν ξέραμε…Τι να πω. Από τη μέση και κάτω έδειχνε τις φωτογραφίες, δεν έδειχνε το πρόσωπο. Στις φωτογραφίες δεν ήταν αυτός γυμνός. Εγώ είμαι δίπλα τους (ενν. στα παιδιά) μέρα νύχτα. Δεν τα αφήνω από κοντά, τα προσέχω… Είμαι κοντά στα παιδιά. Τα προσέχουμε τόσο πολύ που… δεν ξέρω πως έγινε αυτό, δεν ξέρω πως έγινε».

«Οταν εγώ τα έμαθα αυτά και πήρα την επόμενη ημέρα την γυναικά του στο messenger, και της έστειλα μήνυμα και της λέω: “Σας παρακαλώ, πάρτε με τηλέφωνο, είναι επείγον” και με πήρε και της το είπα και ξέρετε τι γύρισε και μου είπε; “Αχ, τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας”. Προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας και μου έλεγε, σε παρακαλώ μην πας και τον καταγγείλεις και ό,τι θες θα κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου και θα σε βοηθήσω οικονομικά», υποστήριξε και η μητέρα του παιδιού.

Η πρώτη που αντιλήφθηκε ότι το κορίτσι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ήταν η θεία του, η οποία μάλιστα κατά δήλωσή της πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Μίχο.

«Αρχές Αυγούστου, η μητέρα μου με είχε ενημερώσει ότι δεν της άρεσε που το παιδί πήγαινε στο μαγαζί του 53χρονου για δουλειά. Πήρα επιτόπου και της είπα “δεν θα ξαναπάς πουθενά για δουλειά. Ο,τι χρειαστείς, θα σου το δίνω εγώ”. Οπως κάνω πάντα. Κάλεσα και τον 53χρονο. Ηταν άνετος και μου λέει “εσύ ποια είσαι και τι θα μου κάνεις;”. Του απάντησα ότι είμαι εγώ αυτή που θα του ανοίξει τον τάφο», δήλωσε στον Alpha.

Στις έρευνες του Τμήματος Ανηλίκων δεν έχει αποκλειστεί, πάντως, το ενδεχόμενο κάποιος από το ευρύτερο περιβάλλον της 12χρονης να γνώριζε τον εφιάλτη που βίωνε σχεδόν καθημερινά για περισσοτέρους από πέντε μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...