254
Ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου εξιστορώντας ιστορίες της αθηναϊκής νύχτας... | facebook

Πέθανε ο «κύριος Λύσανδρος» του μπαρ «Au Revoir»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 14:24
Ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου εξιστορώντας ιστορίες της αθηναϊκής νύχτας...
|facebook

Πέθανε ο «κύριος Λύσανδρος» του μπαρ «Au Revoir»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 14:24

Ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου -ή καλύτερα ο «κύριος Λύσανδρος» του θριλικού μπαρ «Au Revoir»- έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο ιδιοκτήτης του ιστορικού ποτάδικου της Πατησίων, ήταν εμβληματικό πρόσωπο της πόλης. Αγαπήθηκε από γενιές ανθρώπων καθώς υπήρξε για δεκαετίες πίσω από την ξύλινη μπάρα του μαγαζιού που έφτιαξε με τον αδελφό του Θοδωρή και «νονό» τον αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιο.

Το κλασικό ποτάδικο στην οδό Πατησίων 136, αποτέλεσε και συνεχίζει αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα τοπόσημο της αθηναϊκής νύχτας και φυσικά σέρνει μαζί του αμέτρητες ιστορίες.

Πρόκειται για το μπαρ που ιδρύθηκε το 1957 -ήταν ίσως το πρώτο μπαρ της Αθήνας- και φιλοξένησε χιλιάδες Αθηναίους αλλά και ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ανάμεσά τους και τον εμβληματικό Φρανκ Σινάτρα.

«Το ’62 είχε έρθει μάλιστα και ο Φρανκ Σινάτρα. Ήταν στην Αθήνα για μια συναυλία στο Ηρώδειο. Τον είχαν φέρει μια δυο φορές εδώ σε εμάς. Είχε το δικό του ποτό –ένα μπουκάλι Τζακ Ντάνιελς– μέσα στο αμάξι και από αυτό έπινε. Ήταν βλέπετε άνθρωπος της Μαφίας και φοβόταν. Μπορεί να έφερνε το δικό του ποτό, αλλά πλήρωνε» είχε περιγράψει ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου σε παλαιότερη συνέντευξή του στο gastronomos.gr.

Ο αδελφός του Θεόδωρος Σ. Παπαθεοδώρου είχε φύγει από τη ζωή το 2019. Τρία χρόνια μετά, ο θάνατος του Λύσανδρου Παπαθεοδώρου αφήνει τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας ακόμα πιο φτωχή, σαν να κλείνει ένα κεφάλαιό της.

Στην επίσημη σελίδα του «Au Revoir» στο Facebook διαβάζουμε το λιτό μήνυμα: «To Au Revoir απόψε θα μείνει κλειστό. Καλό ταξίδι στο φως».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...