339
| InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον Εβρο την Τρίτη ο Θεοδωρικάκος – Θα επισκεφθεί τη νησίδα στην οποία βρέθηκαν οι 38 μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 19:15
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον Εβρο την Τρίτη ο Θεοδωρικάκος – Θα επισκεφθεί τη νησίδα στην οποία βρέθηκαν οι 38 μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 19:15

Περιοδεία στον Εβρο θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος όπου θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την φύλαξη των συνόρων και το σχέδιο «Ακρίτας», το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός, τον οποίο θα συνοδεύσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το περιφερειακό κέντρο του Αεροδρομίου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στις Φέρες, για την παραλαβή 5 οχημάτων για τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων, ενώ θα έχει συναντήσεις με τις ειδικές ομάδες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους παράγοντες, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Φυλάκιο 126, τόπο από τον οποίο θα αρχίσει η νέα επέκταση του φράχτη, ενώ θα επισκεφθεί και την νησίδα του Εβρου, στην οποία βρέθηκαν τελικά οι 38 μετανάστες τον Δεκαπενταύγουστο.

Οπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρικάκος, ο σκοπός της επίσκεψης του στην μεθοριακή γραμμή του Εβρου είναι διπλός: Αφενός έχει πολιτική σκοπιμότητα, με την έννοια ότι η χώρα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην φύλαξη των συνόρων και αφετέρου για να ενημερωθεί σχετικά με κάθε ενέργεια των αρχών για την πορεία του προγράμματος «Ακρίτας».

«Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους εταίρους μας να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι «η θωράκιση τους έχει κορυφαία στρατηγική σημασία».

Επανέλαβε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση των ανθρώπων από την Τουρκία είναι πολύ έντονο και η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2020, καθώς τώρα έχουμε διαδοχικά κύματα σε μεγάλη γραμμή του Εβρου.

«Αν η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, μόνο τον Αύγουστο θα είχαν εισέλθει στη χώρα πάνω από 35.000 παράτυποι μετανάστες», είπε ο υπουργός και τόνισε ότι η κατασκευή άλλων περίπου 140 χιλιομέτρων φράχτη, που θα προστεθούν στα υπάρχοντα 37,5 χιλιόμετρα, θεωρείται ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...