148
Από τη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι | INTIMEnews

Συνάντηση Δένδια με την υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας στη σκιά των απειλών Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 10:37
Από τη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι
|INTIMEnews

Συνάντηση Δένδια με την υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας στη σκιά των απειλών Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 10:37

Συνάντηση με τη γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, θα έχει το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την οποία αναμένεται να εξεταστούν οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιείται μόλις λίγα 24ωρα μετά το ανθελληνικό παραλήρημα του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις ευθείες απειλές που εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας, αλλά και της δήλωσης του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά την ομιλία του στην Ετήσια Διάσκεψη των γάλλων πρέσβεων, περί «τουρκικών αφηγημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Η συνάντηση Δένδια – Κολονά είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17:20 και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 18:30).

Η επίσκεψη της γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται σε ανταπόδοση της επίσκεψής του το Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...