234
| InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον Αρειο Πάγο την Πέμπτη ο Μηταράκης για τους 38 μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 20:37
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον Αρειο Πάγο την Πέμπτη ο Μηταράκης για τους 38 μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 20:37

Tον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο θα συναντήσει την Πέμπτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Εβρο, «από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν σημαντικές ανακολουθίες».

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου: «Σε συνέχεια της ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής την Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης θα συναντήσει αύριο Πέμπτη 01/09, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Εβρο, από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν σημαντικές ανακολουθίες».

Την Τρίτη, ο υπουργός είχε αναφέρει στη Βουλή ότι η Ελλάδα παρέχει δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου στους «38», το οποίο εξετάζεται, καθώς και ότι παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και, όπου απαιτήθηκε, την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η υπόθεση εξετάζεται σε βάθος από τις αρμόδιες Αρχές και τα στοιχεία που συλλέγονται αξιολογούνται. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ως τώρα έρευνα και ανάλυση των δεδομένων, προκύπτουν «σημαντικές ανακολουθίες» στην «ιστορία των μεταναστών της νησίδας», τις οποίες προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε «να συσχετιστούν με τις σχετικές δικογραφίες».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει, από την πλευρά του, ότι η κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας με την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών είναι η αδήριτη πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...