341
Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την παρέμβασή στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Τετάρτης | INTIMEnews

Αδωνις σε ΚΚΕ για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ρωτήστε τους εργαζομένους αν συμφωνούν με το σχέδιο εξυγίανσης

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 14:22
Ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την παρέμβασή στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Τετάρτης
|INTIMEnews

Αδωνις σε ΚΚΕ για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ρωτήστε τους εργαζομένους αν συμφωνούν με το σχέδιο εξυγίανσης

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 14:22

Η τελική πρόταση εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα υπογραφεί από τους εργαζόμενους και η Βουλή θα είναι ενήμερη, είπε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την δεύτερη ανάγνωση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, και την Τετάρτη, στην Ολομέλεια πια, προκάλεσε τους αντιδρώντες της αντιπολίτευσης να ρωτήσουν τους ίδιους εργαζομένους αν συμφωνούν με το σχέδιο εξυγίανσης που προωθεί η κυβέρνηση.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» ψηφίστηκε στην Επιτροπή με τις ψήφους μόνο της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 επέμειναν στην καταψήφισή του.

«Το επίσημο σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και όλοι οι 600 εργαζόμενοι τους, σε λίγη ώρα θα είναι έξω από τη Βουλή και μπορείτε να πάτε να τους δείτε και να σας πουν εάν συμφωνούν με το σχέδιο εξυγίανσης», παρενέβη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έλεγαν ότι η συμφωνία δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

«Σε λίγα λεπτά, από ό,τι ενημερώθηκα, θα είναι έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Ελευσίνας. Οχι οι άλλοι που χθες το απόγευμα [σ.σ. την Τρίτη] διαδήλωσαν αλλά δεν ήταν εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Ελευσίνας, αλλά ήταν το ΠΑΜΕ και οι άλλοι οι δικοί σας […] που κάνουν γενικά “επανάσταση”», παρατήρησε κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση ο υπουργός για να προσθέσει:

«Το επίσημο σωματείο των εργαζομένων, με όλους τους εργαζομένους και όπως με ενημέρωσαν, δεν λείπει ούτε ένας, είναι και οι 600, θα είναι απ’ έξω και μπορείτε να πάτε να τους δείτε […] Αρα, αντί να διαφωνούμε με το τι θέλουν οι εργαζόμενοι, δεν κάνετε μια βόλτα έξω για να τους μιλήσετε;».

«Η ΝΔ μπορεί να το πάλεψε, να πήγε και να υποσχέθηκε, να έδωσε ελπίδες στους εργαζόμενους, όμως είναι άδεια τα πούλμαν που έρχονται έξω από τη Βουλή», αντέτεινε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου που επέμεινε στην ταύτιση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με τους εργαζομένους των Ναυπηγείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...