290
O Γιώργος Παπανδρέου σε παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής | IntimeNews

Παπανδρέου: Η υπόθεση των υποκλοπών αναδεικνύει τη διαχρονική αντίληψη της ΝΔ για την εξουσία

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 19:27
O Γιώργος Παπανδρέου σε παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής
|IntimeNews

Παπανδρέου: Η υπόθεση των υποκλοπών αναδεικνύει τη διαχρονική αντίληψη της ΝΔ για την εξουσία

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 19:27

Οξύτατη επίθεση στη κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Τι θα πει ο πρωθυπουργός όταν βρεθεί με ομολόγους του της ΕΕ και τον ρωτήσουν, γιατί το ίδιο σου το γραφείο παρακολουθούσε δημοσιογράφους και αντίπαλο πολιτικό – πρόεδρο κόμματος της αντιπολίτευσης;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε έωλο επιχείρημα, το ότι και άλλες χώρες χρησιμοποιούν μεθόδους παρακολούθησης για θέματα εθνικής ασφάλειας. «Κατέρρευσε εκκωφαντικά, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ενώπιον της Βουλής να μας πει, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, και τελικά, γιατί παρακολουθείτο. Ακόμα και η ομολογία λάθους, αν ήταν λάθος, δεν αποτελεί εξήγηση του γιατί έγινε το λάθος. Γιατί προφανώς αυτοί που έδωσαν εντολή για την παρακολούθηση δεν το θεωρούσαν λάθος», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Υποστήριξε επίσης, ότι εκείνοι που παρακολούθησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη «ήταν η καρδιά του κυβερνητικού συστήματος της ΝΔ, του λεγόμενου ‘άρτια οργανωμένου επιτελικού κράτους’, που θεωρούσαν ότι έκαναν το σωστό. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης των πρόσφατων υποκλοπών. Δεν αποτελεί απλά μια τυχαία εγκληματική πράξη». «Αποτελεί τεκμήριο μιας αντίληψης για τη νομή της εξουσίας, την αυθαίρετη ιδιοποίηση του κράτους και των πόρων του ελληνικού λαού» εκτίμησε.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως δεν άφησε στο απυρόβλητο και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι, ενώ «μιλούσε για αλλαγές επαναστατικές, με το λενινιστικό πρόσχημα του ‘ελέγχου των αρμών της εξουσίας’, απορροφήθηκαν από τις πελατειακές δομές και τις πιο αναχρονιστικές αντιλήψεις περί άσκησης και νομής της εξουσίας […] Αποδείχτηκαν μιμητές των πρακτικών της Δεξιάς.

Όπως και σε άλλα, με τις τηλεοπτικές άδειες, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, τα νομοσχέδια που υπονόμευσαν εργατικά δικαιώματα. Όπως και εσείς!».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...