129
Αδεια φιαλίδια των σκευασμάτων για την Covid-19, των Pfizer/BioNTech και Moderna, που βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Σμιθσόνιαν Αμερικανικής Ιστορίας, στην Ουάσινγκτον | Jaclyn Nash/National Museum of American History/Handout via REUTERS

Μήνυση κατά των Pfizer/BioNTech από την Moderna για το εμβόλιο του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 16:06
Αδεια φιαλίδια των σκευασμάτων για την Covid-19, των Pfizer/BioNTech και Moderna, που βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Σμιθσόνιαν Αμερικανικής Ιστορίας, στην Ουάσινγκτον
|Jaclyn Nash/National Museum of American History/Handout via REUTERS

Μήνυση κατά των Pfizer/BioNTech από την Moderna για το εμβόλιο του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 16:06

Η εταιρεία Moderna κατέθεσε μήνυση κατά της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής BioNTech για παραβίαση πατέντας σε ό,τι αφορά το εμβόλιο κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Moderna ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες Pfizer/BionTech αντέγραψαν την τεχνολογία mRNA που η ίδια είχε αναπτύξει χρόνια πριν από την πανδημία.

Η μετοχή της Pfizer υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ της BioNTech κατά 2% πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Η μήνυση, που περιέχει απαίτηση για αποζημίωση απροσδιορίστου ύψους, κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Μασαχουσέτης και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ.

Η εταιρεία Moderna ιδρύθηκε πριν από μία δεκαετία και η έδρα της είναι στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. Εγινε γνωστή για τις καινοτόμες έρευνες στην ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA.

Η εταιρεία BioNTech με έδρα την Γερμανία είναι γνωστή για το έργο της επί της τεχνολογίας mRNA.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...