312
Ο Μακ Ράδερφορντ πανηγυρίζει το ρεκόρ του, στο αεροδρόμιο της Σόφιας, την Τετάρτη | EPA/Borislav Troshev

Δεκαεπτάχρονος πιλότος ο νεότερος άνθρωπος που έκανε τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 11:51
Ο Μακ Ράδερφορντ πανηγυρίζει το ρεκόρ του, στο αεροδρόμιο της Σόφιας, την Τετάρτη
|EPA/Borislav Troshev

Δεκαεπτάχρονος πιλότος ο νεότερος άνθρωπος που έκανε τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 11:51

Ο Μακ Ράδερφορντ, 17 ετών, έγινε ο νεότερος πιλότος που πέταξε μόνος του σε όλο τον κόσμο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες που κατείχε ο 18χρονος Τράβις Λάντλοου από το 2021.

Eπίσης, έγινε ο ο νεότερος άνθρωπος που έκανε τον γύρο της υδρογείου με ελαφρύ μηχανοκίνητο αεροπλάνο, ένα Shark Aero.

Ο Ράδερφορντ, με καταγωγή από τη Βρετανία και το Βέλγιο, πέταξε πάνω από 30 χώρες και διέσχισε 45.000 χιλιόμετρα σε πέντε μήνες.

Απογειώθηκε από τη Σόφια στις 23 Μαρτίου (όταν ήταν ακόμα 16 ετών), πέταξε πάνω από την Ελλάδα, την Ιταλία, χώρες της Αφρικής και της Ασίας, πέρασε στον Καναδά και στις  ΗΠΑ, κατέβηκε στο Μεξικό και διέσχισε τον Ατλαντικό, πριν προσγειωθεί ξανά στη βουλγαρική πρωτεύουσα την Τετάρτη.

Το εκπληκτικό είναι ότι η αδελφή του, Ζάρα, τον Ιανουάριο έγινε η νεότερη γυναίκα που πέταξε μόνη της πάνω κάνοντας τον γύρο του πλανήτη, σε ηλικία 19 ετών.

Μιλώντας πριν από το ταξίδι του, ο Μακ είχε πει ότι οι πτήσεις είναι ένα «όνειρο» που ήταν πάντα μέρος της ζωής του και της αδελφής του που ακολούθησαν τα βήματα της μητέρας και του πατέρα τους, που είναι και οι δύο πιλότοι.

Την Τρίτη, τον Μακ περίμενε η άλλη κάτοχος ρεκόρ Γκίνες στην οικογένεια, η αδελφή του Ζάρα, σε αεροδρόμιο στο Βέλγιο – EPA/OLIVIER HOSLET

«Οταν είσαι στον αέρα και τα βλέπεις όλα τόσο μικρά, μπορείς κυριολεκτικά να πας όπου θέλεις», ανέφερε ο Μακ και πρόσθεσε «είναι απλώς απίστευτο, πάντα μου άρεσε».

Ο Ράδερφορντ πήρε το δίπλωμα πιλότου το 2020, κάτι που τότε τον έκανε τον νεότερο πιλότο στον κόσμο, σε ηλικία 15 ετών.

Ο πατέρας του Μακ είπε ότι ήταν εξαιρετικά χαρούμενος και περήφανος, ενώ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το επίτευγμα των παιδιών του είναι παράδειγμα, τόσο για τους νέους, για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όσο και για τους γονείς, για να τα στηρίξουν στις προσπάθειές τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...