437
Φωτογραφία από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Τετάρτη το κέντρο της Αθήνας | INTIMEnews

Πού θα βρέξει την Πέμπτη – προειδοποίηση για τοπικά έντονα φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 09:29
Φωτογραφία από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Τετάρτη το κέντρο της Αθήνας
|INTIMEnews

Πού θα βρέξει την Πέμπτη – προειδοποίηση για τοπικά έντονα φαινόμενα

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 09:29

Τοπικά έντονες καταιγίδες αναμένονται και σήμερα Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, στις Σποράδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Σύμφωνα με τα τελευταίαπρογνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη συνεχή ημέρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι:

– Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

– Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.

– Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη από χθες σε κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.

Στην Αττική προβλέπονται για σήμερα παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32-33 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 27-28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33-34, στην Ηπειρο από 14 έως 28-30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...