394
Δεν άντεξε και λύγισε η φινλανδή πρωθυπουργός μετά την πίεση που δέχεται την τελευταία εβδομάδα | Lehtikuva / Heikki Saukkomaa via REUTERS

Εβαλε τα κλάματα η Σάνα Μαρίν: «Είμαι άνθρωπος και θέλω να ζήσω με χαρά»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 17:15
Δεν άντεξε και λύγισε η φινλανδή πρωθυπουργός μετά την πίεση που δέχεται την τελευταία εβδομάδα
|Lehtikuva / Heikki Saukkomaa via REUTERS

Εβαλε τα κλάματα η Σάνα Μαρίν: «Είμαι άνθρωπος και θέλω να ζήσω με χαρά»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 17:15

Επτά μέρες «σφυροκοπά» ο Τύπος και ο πολιτικός κόσμος με επικριτικά σχόλια και αμφισβητήσεις για την ικανότητά της να κυβερνά τη χώρα τη φινλανδή πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν, λόγω των βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δείχνουν να χορεύει και να διασκεδάζει.

Και η Σάνα Μαρίν δεν άντεξε και λύγισε. Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή υπεραμύνθηκε της επιθυμίας της για «χαρά και ζωή» στη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το κόμμα της, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), στην πόλη Λάχτι της νότιας Φινλανδίας.

«Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση, ειδικά εν μέσω αυτών των σκοτεινών σύννεφων», είπε, κλαίγοντας.

«Είναι ιδιωτικό θέμα αυτό, έχει χαρά και αυτή είναι η ζωή», είπε με δάκρυα στα μάτια. «Αλλά δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τη δουλειά».

Η Μαρίν είναι από την περασμένη εβδομάδα στόχος, λόγω των πάρτι στα οποία συμμετείχε, αλλά και αυτού που διοργάνωσε στο σπίτι της με φίλους της και διασημότητες. Ορισμένοι την επέκριναν για μια συμπεριφορά που, όπως είπαν, δεν αρμόζει σε πρωθυπουργό, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει στην ιδιωτική της ζωή.

Κάποια σχόλια που ακούγονται σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ερμηνεύθηκαν ως αναφορές σε ναρκωτικά, ένα θέμα που συζητήθηκε έντονα, αλλά διέψευσε από την πρώτη στιγμή η 36χρονη φινλανδή πρωθυπουργός. Μάλιστα, προκειμένου να διαλύσει κάθε υποψία, η Σάνα Μαρίν υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών την περασμένη εβδομάδα, το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Θέλω να πιστέψω πως οι άνθρωποι θα δουν τι κάνουμε στη δουλειά παρά τι κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας», είπε, ομολογώντας πως η περασμένη εβδομάδα ήταν «μάλλον δύσκολη».

Την Τρίτη, η νεαρότερη πρωθυπουργός στην Ευρώπη έγινε πάλι πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες όταν ζήτησε συγγνώμη για άλλες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο σπίτι της τον Ιούλιο.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε από φινλανδικά ΜΜΕ, δείχνει δύο γυναίκες να φιλιούνται, σηκώνοντας τις μπλούζες τους για να αποκαλύψουν τα στήθη τους και να τα καλύψουν με την επιγραφή «Φινλανδία».

«Νομίζω πως η φωτογραφία δεν είναι αρμόζουσα, ζητώ συγγνώμη. Η φωτογραφία αυτή δεν έπρεπε να τραβηχτεί», δήλωσε η Μαρίν στους δημοσιογράφους. Η πρωθυπουργός εξήγησε πως εκείνη τη στιγμή, «φίλοι βρίσκονταν στο σπίτι μου για να περάσουν το βράδυ και να κάνουν σάουνα».

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε πρώτα σε έναν λογαριασμό στο Tik Tok από μια ινφλουένσερ και πρώην υποψήφια στον διαγωνισμό για τη Μις Φινλανδία, η οποία εμφανίζεται και η ίδια στο επίμαχο καρέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...