950
| InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Κάνει αντιπολίτευση με παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 16:33
|InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Κάνει αντιπολίτευση με παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 16:33

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος την Τετάρτη σε σχόλιό του για δημοσίευμα – «αποκάλυψη» του Politico, την ίδια ημέρα.

Απαντώντας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για «ευτελισμό» της Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τη ότι αντιπολιτεύεται με «παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα».

Επιπλέον, χαρακτήρισε το ίδιο το δημοσίευμα «ανακριβέστατο» και τη δημοσιογράφο που το υπέγραψε «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ», για να επισημάνει, εν συνεχεία, ότι «τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται» η τελευταία, «ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ για το «ελληνικό σκάνδαλο κατασκοπείας», η Κομισιόν είχε ζητήσει μέσω επιστολής της προς την Αθήνα στις 29 Ιουλίου «απαντήσεις για το Predatorgate».

Ακολούθως, στις 2 Αυγούστου, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν έλαβε επιστολή από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφεύγετε να ενστερνίζεστε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά Μέσα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους».

Το Politico σχολίασε ότι «ενώ η απάντηση επιμένει ότι οι “ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής, με πνεύμα συνεργασίας και με διάθεση να εργαστούν από κοινού για τον κοινό μας στόχο που είναι η προστασία του κράτους δικαίου”, το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: “Μην ασχολείστε”».

Ηλιόπουλος: Ολα θα αποκαλυφθούν

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», διότι «όταν η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, η κυβέρνηση, στις 2 Αυγούστου, απάντησε ζητώντας να μην ασχοληθούν, επικαλούμενη “λόγους εθνικής ασφάλειας” και απαξίωσε τις αποκαλύψεις των Μέσων».

«Η συνέχεια είναι γνωστή. Τρεις μέρες μετά αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι Δημητριάδης και Κοντολέων, μπας και γλιτώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που πιάστηκε “με τους κοριούς στην πλάτη”», πρόσθεσε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι «κάθε μέρα που περνάει οι κινήσεις Μητσοτάκη θα αποκαλύπτουν ακόμα πιο βαθιά την ενοχή του».

«Οσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων», επέμεινε.

Οικονόμου: Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα

Ο κ. Οικονόμου απάντησε λοιπόν στα παραπάνω μέσω γραπτής δήλωσης με την οποία ξεκαθάρισε ότι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ ενημέρωσε τις Βρυξέλλες για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας –διότι αυτό ρώτησε, ανάμεσα σε άλλα, η Επιτροπή, όπως είπε– και για την εν εξελίξει έρευνα για την υπόθεση. Παράλληλα δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση των κοινοτικών υπηρεσιών και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει προς την Κομισιόν μόλις υπάρξουν στοιχεία.

Ο ίδιος κοινοποίησε, μάλιστα, την απαντητική επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες προς το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της ΕΕ προς επίρρωση των «πραγματικών γεγονότων» και διερωτήθηκε αν «η συντάκτρια (σ.σ. του Politico) και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια».

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωποες δήλωσε τα εξής στην απάντησή του προς τον κ. Ηλιόπουλο:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του – ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του – ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ. Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. ‘Αλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ. Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους.

Οπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...