293
Tο κτίριο του αρχηγείου της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» υπέστη ζημιές στη διάρκεια των βομβαρδισμών της Τρίτης | REUTERS/Alexander Ermochenko

Η Ουκρανία έπληξε το αρχηγείο των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ με πυραύλους HIMARS

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 19:57
Tο κτίριο του αρχηγείου της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» υπέστη ζημιές στη διάρκεια των βομβαρδισμών της Τρίτης
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Η Ουκρανία έπληξε το αρχηγείο των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ με πυραύλους HIMARS

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 19:57

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα κυβερνητικό κτίριο των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ με τα συστήματα πυραύλων HIMARS, τα οποία εστάλησαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το τοπικό αρχηγείο της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» αποτέλεσε άμεσο στόχο των Ουκρανών, ανέφερε ο διορισμένος απο το Κρεμλίνο δήμαρχος του Ντονέτσκ Αλεξέι Κουλεμζίν. Αλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην πόλη την Τρίτη.

Ενας αυτονομιστής αξιωματούχος δήλωσε ότι τουλάχιστον μία από τις οβίδες που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας εκτοξεύτηκε από το αμερικανικό σύστημα πυροβολικού HIMARS, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή του Ντονέτσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών από το 2014.

Νωρίτερα, δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούσαν για πιθανή κλιμάκωση των μαχών στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη συμπληρώνονται έξι μήνες από την εισβολή της Ρωσίας και το 31ο έτος της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας από  τη Σοβιετική Ενωση.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει να παγώσουν οι γραμμές του μετώπου για να «ηρεμήσει» η Ρωσία

Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει με καμία πρόταση να παγώσουν οι σημερινές γραμμές του μετώπου στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία προκειμένου να «ηρεμήσει» η Μόσχα, όπως δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Κίεβο την Τρίτη. Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακαταλάβει την προσαρτηθείσα από την Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας αξιοποιώντας κάθε μέσο που θεωρεί σωστό, και ότι δεν θα συμβουλευόταν άλλες χώρες πριν το πράξει.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μετά την λήξη του φόρουμ «Πλατφόρμα της Κριμαίας» στο οποίο συμμετείχαν ηγέτες δεκάδων χωρών και οργανώσεις, οι περισσότεροι μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...