274
Ο Γιουσέιν Μπολτ πανηγυρίζει με τη χαρακτηριστική πόζα του το χρυσό στα 200 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016 | EPA/FRANCK ROBICHON

Γιουσέιν Μπολτ: Θέλει να κατοχυρώσει νομικά την πόζα των θριάμβων του

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 13:35
Ο Γιουσέιν Μπολτ πανηγυρίζει με τη χαρακτηριστική πόζα του το χρυσό στα 200 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016
|EPA/FRANCK ROBICHON

Γιουσέιν Μπολτ: Θέλει να κατοχυρώσει νομικά την πόζα των θριάμβων του

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 13:35

Η χαρακτηριστική πόζα του Γιουσέιν Μπολτ, με την οποία ο σπουδαίος σπρίντερ πανηγύριζε τις νίκες και τα παγκόσμια ρεκόρ του στους αγώνες, ήταν σήμα κατατεθέν του τζαμαϊκανού αθλητή στους στίβους. Τώρα, επιδιώκει να κατοχυρώσει νομικά το σύμβολο αυτό ως αποκλειστικά δικό του και με την… βούλα του αμερικανικού κράτους.

Ο Μπολτ ζήτησε την άδεια για αποκλειστική χρήση ενός λογότυπου που δείχνει τη χαρακτηριστική του κίνηση, από το αμερικανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων.

Οπως σημειώνει το BBC, ο Τζαμαϊκανός κατέθεσε τη σχετική αίτηση στις 17 Αυγούστου.

Το σήμα απεικονίζει «τη σιλουέτα ενός άντρα σε χαρακτηριστική πόζα, με το ένα χέρι λυγισμένο να δείχνει προς το κεφάλι και το άλλο χέρι υψωμένο να δείχνει προς τα πάνω».

Το λογότυπο για το οποίο αιτήθηκε αποκλειστικότητα ο Γιουσέιν Μπολτ

Ο Μπολτ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το σήμα σε σειρά από ρούχα, κοσμήματα και παπούτσια, καθώς και εστιατόρια και μπαρ που δείχνουν αθλητικούς αγώνες, όπως αναφέρεται στην αίτηση.

Η σιλουέτα αυτή αναγνωρίζεται σε όλο τον πλανήτη ακόμα και από μη φανατικούς φίλους των σπορ, και θα δώσει τη δυνατότητα στον Μπολτ να επεκτείνει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, είπε στο BBC ο Τζος Γκέρμπεν, δικηγόρος εξειδικευμένος στα εμπορικά σήματα, με έδρα στην Ουάσινγκτον.

Η κατοχύρωση του σήματος θα δώσει το δικαίωμα στον Μπολτ να το χρησιμοποιεί σε όσα αντικείμενα περιλαμβάνει στην αίτηση ή να παρέχει τη σχετική άδεια χρήσης σε τρίτους.

Ο σπρίντερ, που αποσύρθηκε από τους στίβους το 2017 αλλά εξακολουθεί να κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100 και τα 200 μέτρα, είχε καταθέσει αντίστοιχη αίτηση πριν από 12 χρόνια, η οποία χρειάζεται ανανέωση στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...