953
| In Time News / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 12:24
|In Time News / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 12:24

Εφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ο καλλιτέχνης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου.

Την είδηση έκανε γνωστή με με ανάρτησή της στο Instagram η Μπέσσυ Αργυράκη. «Αντίο αγαπημένε μου. Εφυγες αθόρυβα στον ύπνο σου όπως χαμηλών τόνων και διακριτικός ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και κουράγιο», έγραψε η τραγουδίστρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bessy Argyraki A (@argyrakibessy_official)

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams», ενώ τo 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ».

Αργότερα, το 1977, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ» μαζί με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο  «Μες στην προσευχή μου». Το άλμπουμ «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.

Μητσοτάκης: Συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς

Το βιογραφικό του Ρόμπερτ Ουίλιαμς περιλαμβάνει, επίσης, τη σύνθεση του ύμνου της ΝΔ, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκαν ο Πρωθυπουργός, υπουργοί και στελέχη του κόμματος.

«Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της», έγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

«Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά», κατέληξε.

Δήλωση για τον θάνατο του τραγουδιστή έκαναν και οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μουσικός των εφηβικών χρόνων μιας ολόκληρης εποχης. Εφυγε ο αγωνιστής, ο εμπνευστής της “γαλάζιας γενιάς”, ο καλλιτέχνης που με τον οίστρο του ξεσήκωσε κι ενέπνευσε τους αγώνες της Παράταξής μας για μια Ελλάδα Μεγάλη. Εφυγε, πάνω από όλα, ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ένας φιλος, ένας συναγωνιστής. Θερμά συλληπτήρια στους οικείους του», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του ’80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

«Αφήνει πίσω του ένα μελωδικό αποτύπωμα και την ανάμνηση μιας προσωπικότητας, αγαπητής στο κοινό και στους συναδέλφους του», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς. «Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα της δεκαετίας του ‘80», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ για την απώλεια του αγαπημένου τραγουδιστή και συνθέτη.

Λίνα Μενδώνη: «Από τη δεκαετία του ’70, ξεκινώντας με τους “Poll”, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της ελληνικής δισκογραφίας, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς συνέχισε τη μουσική του πορεία, δοκιμάζοντας ως τραγουδιστής και συνθέτης διαφορετικά είδη μουσικής, χαράζοντας τον προσωπικό του δρόμο, πάντοτε με ευγένεια, συνέπεια και ήθος. Αφήνει πίσω του ένα μελωδικό αποτύπωμα και την ανάμνηση μιας προσωπικότητας, αγαπητής στο κοινό και στους συναδέλφους του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του».

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Ερμηνεύοντας ποπ και ροκ επιτυχίες, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα της δεκαετίας του ‘80. Από την Eurovision μέχρι την ιδιωτική τηλεόραση, τα τραγούδια του έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...