337
Ο ορειβάτης Σάιμον Γκετλ κουράστηκε στα μέσα της αναρρίχησης προς την κορυφή και έπεσε για... ύπνο | Instagram

Ορειβάτης κατέκτησε την κορυφή, αφού πήρε έναν υπνάκο σε βράχο των Αλπεων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 18:58
Ο ορειβάτης Σάιμον Γκετλ κουράστηκε στα μέσα της αναρρίχησης προς την κορυφή και έπεσε για... ύπνο
|Instagram

Ορειβάτης κατέκτησε την κορυφή, αφού πήρε έναν υπνάκο σε βράχο των Αλπεων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 18:58

Ο 37χρονος Σάιμον Γκετλ, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των 2.875 μέτρων των Δολομιτών των Αλπεων, μέσω μιας διαδρομής που περνάει βορειοδυτικά από το βουνό Peitlerkofel της Ιταλίας χρησιμοποιώντας μόνο τα παραδοσιακά σφυρήλατα μπατόν και παίρνοντας και στη μέση της διαδρομής και έναν… υπνάκο.

Αλλοι ορειβάτες που προσπάθησαν να ανέβουν στο βουνό το 1993 και το 2008 από την ίδια διαδρομή, δεν το κατάφεραν.

«Ημουν πολύ κουρασμένος και εξαιρετικά χαρούμενος όταν έφτασα στην κορυφή, το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο», είπε ο Γκετλ. Είναι η πρώτη ανάβαση στην απότομη κορυφογραμμή του βουνού που δεσπόζει στο Πάσο ντέλε Ερμπε ένα ορεινό πέρασμα στην επαρχία του Νότιου Τιρόλο στην Ιταλία, γράφουν οι Times.

Ο ορειβάτης που έχει γεννηθεί στην περιοχή και έχει ανέβει στην κορυφή βουνών της Κίνας, της Ινδίας, του Πακιστάν και της Νότιας Αμερικής, ακολούθησε το μονοπάτι προς το βουνό Peitlerkofel χωρίς να χρησιμοποιήσει αναρριχητικό τρυπάνι, δέθηκε όμως χωρίς φόβο σε έναν βράχο της πλαγιάς του βουνού όταν νύχτωσε, έχοντας διανύσει ήδη τα μισά της διαδρομής.

«Είχα πολύ άγχος για το αν θα μπορούσα να ολοκληρώσω την ανάβαση την επόμενη μέρα», είπε. «Αλλά αποκοιμήθηκα στις 10 το βράδυ, έπεσα σαν κούτσουρο στην πραγματικότητα από την κούραση και ξύπνησα στις έξι το πρωί με ξυπνητήρι και συνέχισα».

Μια παράλληλη διαδρομή προς την κορυφή ακολουθήθηκε το 1968 από τον ιταλό ορειβάτη Ράινχολντ Μέσνερ, αλλά ο Γκετλ ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει μόνος του στη νέα διαδρομή. «Υπήρχαν τα καρφιά αναρρίχησης από προηγούμενες προσπάθειες, αλλά μόνο μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Τώρα ελπίζω ότι και άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 20 που κάρφωσα εγώ στο βουνό», είπε.

Μετά την επιτυχία του, ο Γκετλ είπε ότι επικοινώνησε μαζί του ο ιταλός ορειβάτης Κλάους Ομπριστ, από την ομάδα που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή το 1993. «Μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί και συμφωνήσαμε ότι η επόμενη ανάβαση μου θα είναι η ίδια διαδρομή, αλλά μαζί με τον Κλάους και σε μια μέρα, χωρίς ενδιάμεσους υπνάκους», είπε ο Γκετλ. «Ο ορειβάτης που ξεκίνησε τη διαδρομή θα πρέπει να ανέβει με εκείνον που την τελείωσε, έτσι δεν είναι»;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...