329
| InTime News

Στο εργοστάσιο κατασκευής των F-35 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2022, 15:55

Στο εργοστάσιο κατασκευής των F-35 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ την Κυριακή

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2022, 15:55

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 10 Ιουλίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο. Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα έχει σειρά συναντήσεων με επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με αξιωματούχους των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών της χώρας, μεταξύ άλλων, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη και στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο στο Ντάλας του Τέξας, όπου βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Αναλυτικά, ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα έχει τις εξής συναντήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες:

  • «Με τον Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου (CJCS) των ΗΠΑ Στρατηγό Μαρκ Μίλι.
  • Με τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Τζέιμς ΜακΚόνβιλ.
  • Με τον Διοικητή της Διοίκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) Στρατηγό Ρίτσαρντ Κλαρκ, στις εγκαταστάσεις της USSOCOM στην Τάμπα της Φλόριντα όπου θα επισκεφθεί και το Πανεπιστήμιο Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Με την πρεσβευτή της Ελλάδας στις ΗΠΑ  Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και το στρατιωτικό προσωπικό της Ελλάδας που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον, καθώς και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλόριντα  Λουκά Τσώκο.
  • Με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
  • Με υψηλόβαθμους Αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και με εκπροσώπους Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων που εδρεύουν στην Ουάσινγκτον.
  • Με μέλη και φορείς της Ελληνικής Ομογένειας στην Ουάσινγκτον και στην Τάμπα της Φλόριντα.
  • Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lockheed Martin Corporation Τζέιμς Τάικλετ, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Γουόρθ στο Ντάλας του Τέξας, όπου βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35».
  • Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα η Αθήνα δρομολόγησε την αποστολή του λεγόμενου Letter of Request στις Ηνωμένες Πολιτείες, το επίσημο αίτημα της χώρας μας για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Επρόκειτο για το «πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» ήταν το σχόλιο πηγών της κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αν και το ελληνικό αίτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχουν οι επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων επί αμερικανικού εδάφους, ανέφερε το ρεπορτάζ (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...