192
| INTIMEnews

Νομοθετικές βελτιώσεις για αναβολές, δικασίμους

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 11:20
|INTIMEnews

Νομοθετικές βελτιώσεις για αναβολές, δικασίμους

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 11:20

Σειρά νομοθετικών βελτιώσεων σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν τις αναβολές των δικών, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης ΚώσταςΤσιάρας με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια  του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση Κοινοτικής Οδηγίας για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Τσιάρας, κατόπιν συνεννόησης με την πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, προέκυψε κοινός τόπος, οπότε ξεπεράστηκαν οι αρχικές αντιδράσεις για τη διάταξη-προσθήκη με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης

Ετσι στο σημείο που αφορά τις ιατρικές βεβαιώσεις οι οποίες μπορεί να προσκομίζονται στο δικαστήριο, εκτός από δημόσια νοσοκομεία ή ιδιωτικά θεραπευτήρια, προστίθενται και οι ιατροί της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Οσον αφορά την πρόβλεψη για τον εντός τετράμηνου χρονικό προσδιορισμό δικασίμου μετά από αναβολή, αυτό αλλάζει και ορίζεται πως δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες, λαμβάνοντας υπόψιν τα υπερφορτισμένα πινάκια.

Βελτιώνεται τέλος και η διάταξη σχετικά με τη δυνατότητα της μιας και μόνο αναβολής για λόγους κολλήματος συνηγόρου και αυτή επαναδιατυπώνεται, όπου προβλέπεται η κατ’ εξαίρεση του ενός αιτήματος συνηγόρου εξαιτίας συμμετοχής σε άλλη δίκη, η οποία όμως προέκυψε σε μεταγενέστερο χρόνο της προ συζήτησης υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...