199
Ο Λόιντ Οστιν και ο Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη | REUTERS/Yves Herman

Λόιντ Οστιν: Ελπίζουμε ότι Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 11:30
Ο Λόιντ Οστιν και ο Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη
|REUTERS/Yves Herman

Λόιντ Οστιν: Ελπίζουμε ότι Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 11:30

Για «ιστορική απόφαση» της Σουηδίας και της Φινλανδίας να κάνουν αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, πριν από την Σύνοδο των υπουργών Αμυνας που γίνεται στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι δύο αυτές χώρες είναι «ισχυρές δημοκρατίες οι οποίες έχουν αξίες ευθυγραμμισμένες με τις δικές μας και είναι πολύ ικανές χώρες και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να προχωρούν».

Ο Οστιν ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση είναι το θεμέλιο πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στα τέλη του μήνα.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να παρέχουν «ουσιαστική, άνευ προηγουμένου υποστήριξη» στην Ουκρανία, ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ στις δικές του δηλώσεις.

«Χθες, στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας, υπήρξε ένα ισχυρό μήνυμα από όλους τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ, ότι είμαστε προετοιμασμένοι να διαρκέσει σε μάκρος» η κατάσταση, σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, έκανε λόγο για μία «σύνοδο μεταμόρφωσης σε μια κομβική στιγμή για την ασφάλειά μας», ενώ τόνισε ότι θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση «της αποτροπής και της άμυνας σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...