229
Ραντάρ στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης με τις πρωινές πτήσεις πριν την διακοπή τους | EPA/MICHAEL BUHOLZER

Ελβετία: Ανοιξε ο εναέριος χώρος – άγνωστη η αιτία του «εμφράγματος»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 11:59
Ραντάρ στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης με τις πρωινές πτήσεις πριν την διακοπή τους
|EPA/MICHAEL BUHOLZER

Ελβετία: Ανοιξε ο εναέριος χώρος – άγνωστη η αιτία του «εμφράγματος»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 11:59

Ο ελβετικός εναέριος χώρος «άνοιξε και πάλι», ανακοίνωσε η Skyguide, η επιχείρηση που είναι αρμόδια για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Ελβετίας.

Ο εναέριος χώρος της Ελβετίας είχε κλείσει νωρίτερα το πρωί μετά από βλάβη στα συστήματα πληροφορικής, που ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία, η οποία διήρκεσε ώρες.

«Το τεχνικό πρόβλημα στη Skyguide λύθηκε και το κλείσιμο του εναέριου χώρου ήρθη στις 8:30 (τοπική ώρα, 9:30 ώρα Ελλάδας). Ο ελβετικός εναέριος χώρος είναι και πάλι ανοικτός και οι πτήσεις πάνω από την Ελβετία, καθώς και στα αεροδρόμια της Γενεύης και της Ζυρίχης επαναλαμβάνονται», έγραψε η Skyguide στο Twitter χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της βλάβης.

Ο φορέας δεν έδωσε καμία εξήγηση για τη φύση ή τα αίτια της βλάβης, αναφέροντας μόνο νωρίτερα, πως «το κλείσιμο του εναερίου χώρου θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας» και ότι «λυπάται για το περιστατικό και τις συνέπειες για τους πελάτες, τους εταίρους και τους επιβάτες των αεροδρομίων της Γενεύης και της Ζυρίχης» και ότι «εργάζεται εντατικά για να βρει λύση».

Το πρωί της Τετάρτης, τεχνικό πρόβλημα στους υπολογιστές της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας προκάλεσε αναστολή των αποπροσγειώσεων σε αρκετά ελβετικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Γενεύης και της Ζυρίχης.

«Λόγω μείζονος βλάβης των υπολογιστών της Skyguide, δεν θα είναι εφικτές προσγειώσεις ούτε απογειώσεις σήμερα το πρωί στη Γενεύη» ως τουλάχιστον «τις 08:00» (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε αρχικά η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης μέσω Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...