264
| INTIMEnews

Καταγγελία Μηταράκη: Οχήματα της τουρκικής χωροφυλακής μεταφέρουν μετανάστες στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 09:25
|INTIMEnews

Καταγγελία Μηταράκη: Οχήματα της τουρκικής χωροφυλακής μεταφέρουν μετανάστες στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2022, 09:25

Αν και όπως είπε οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας παραμένουν χαμηλές, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επιβεβαίωσε ότι καθώς η στάθμη του Εβρου έχει υποχωρήσει και σχηματίζονται νησίδες στην κοίτη του, τοποθετούνται εκεί μετανάστες με τη βοήθεια της Τουρκίας προκειμένου να συρθεί η Ελλάδα να τους διασώσει-περισυλλέξει.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης μίλησε για πλήρη ανοχή των τουρκικών αρχών και πολλές φορές -όπως καταήγγειλε- μετανάστες μεταφέρονται ακόμη και με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής.

Η Ελλάδα, ξεκαθάρισε, υποδέχεται αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και εφαρμόζει αυστηρή πολιτική αποτροπής των εισόδων.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτήρισε τουρκική προπαγάνδα τα περί push backs στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι όλα τα σχετικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, έχουν ως βάση πηγές  της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σήμερα, όμως, υπογράμμισε η Τουρκία  δεν έχει την πολιτική δύναμη να εκβιάζει την ΕΕ όπως το 2016 και γι’ αυτό έχει πιεστεί πολιτικά.

Στη συνέντευξή του ο υπουργός παρατήρησε τέλος πως είναι τραγικό  κόμματα της αντιπολίτευσης να ετοιμάζουν συντεταγμένα επίθεση εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο. Ερωτηθείς σε ποια κόμματα αναφέρεται, διευκρίνισε ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται από την ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ.

Η ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση προετοιμάζεται με μπαράζ δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο που υιοθετούν άκριτα την τουρκική «πληροφόρηση» (σ.σ. ακόμα για νεκρό από ελληνικά πυρά στον Εβρο βγήκαν να διαδώσουν) , χωρίς βέβαια το παραμικρό σχόλιο ή αναφορά στο πώς ομάδες μεταναστών φθάνουν σε σημεία της μεθορίου ή «στήνονται» σε τουρκικό έδαφος αιτούμενοι να μεταφερθούν από τις ελληνικές αρχές σε ελληνικό (βλ. ευρωπαϊκό) έδαφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...