374
Κεραυνός στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου) | INTIME / MUSALLARI BRIGGEN

«Genesis» εν δράσει: Επεσαν 27.000 κεραυνοί σε μία μέρα!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 22:05
Κεραυνός στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
|INTIME / MUSALLARI BRIGGEN

«Genesis» εν δράσει: Επεσαν 27.000 κεραυνοί σε μία μέρα!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 22:05

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και στο Ιόνιο, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις για ισχυρά και επικίνδυνα φαινόμενα από την κακοκαιρία. Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινομένων είναι το γεγονός, ότι έως τις 19:00 περίπου της Παρασκευής, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε περισσότερους από 27.000 κεραυνούς.

Oι περισσότεροι από αυτούς έπεσαν στα δυτικά τμήματα της Θράκης, στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Βόρεια Εύβοια, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Με βάση τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι νότιες περιοχές της Ηπείρου, η Δυτική Στερεά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης, δέχτηκαν τα μεγαλύτερα ποσά βροχής, με τον υψηλότερο αθροιστικό υετό να καταγράφεται στα Λεπιανά Αρτας (97 χιλιοστά), στην Ξάνθη (96 χιλιοστά) και στην Αμφιλοχία (92 χιλιοστά).

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών έχουν πλημμυρίσει, τόσο στη πόλη της Δράμας όσο και σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, κοντά στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στην Κοζάνη

Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν στη Δράμα και στην Κοζάνη παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, κυρίως σε αγροτικούς δρόμους και επαρχιακές οδικές αρτηρίες.

Χείμαρρος από τόνους νερού και λάσπης στην Κοζάνη

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η παρατεταμένη και έντονη βροχόπτωση σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου και ειδικότερα στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), την Κάριανη και το Ορφάνι. Σε πολλά σημεία οι ορμητικοί χείμαρροι που χρηματίστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητα, ενώ οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι.

Θυελλώδεις άνεμοι στη Λάρισα

 

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην Ξάνθη και κυρίως στο δρόμο που οδηγεί από την πόλη, στον ορεινό οικισμό της Σταυρούπολης. Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν έκαναν σχεδόν αδύνατη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Στη Ξάνθη στο δρόμο για τη Σταυρούπολη

Η Πολιτική Προστασία με επαναλαμβανόμενα μηνύματα που απέστειλε στα κινητά τηλέφωνα καθόλη τη διάρκεια του απογεύματος ενημέρωνε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή, συστήνοντας την ιδιαίτερη προσοχή του κόσμου ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...