141
Κάτοικοι της Μαριούπολης διαμένουν στα ερείπια των σπιτιών τους με ό,τι κατάφεραν να σώσουν | REUTERS/Alexander Ermochenko

Μεγάλος ο κίνδυνος χολέρας στη Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 11:53
Κάτοικοι της Μαριούπολης διαμένουν στα ερείπια των σπιτιών τους με ό,τι κατάφεραν να σώσουν
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Μεγάλος ο κίνδυνος χολέρας στη Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 11:53

Υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει χολέρα στη Μαριούπολη, καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης στη νότια Ουκρανία βρίσκονται πιθανόν στα πρόθυρα κατάρρευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Aμυνας της Βρετανίας.

Πιθανόν υπάρχουν επίσης κρίσιμες ελλείψεις σε φάρμακα στη Χερσώνα, αναφέρει στην ενημέρωσή του στο Twitter το υπουργείο.

Η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες για να παράσχει βασικές δημόσιες υπηρεσίες στον πληθυσμό στα εδάφη που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, επισημαίνει.

Τον περασμένο μήνα, η αξιωματούχος διαχείρισης περιστατικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Ντόριτ Νίτζαν δήλωσε ότι η Μαριούπολη, η οποία τελεί τώρα υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων έπειτα από εβδομάδες πολιορκίας και σφοδρών βομβαρδισμών, βρίσκεται μεταξύ των κατεχόμενων περιοχών στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει χολέρα.

To 1995, όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί, ήταν η τελευταία φορά που είχε ξεσπάσει επιδημία χολέρας στη Μαριούπολη και στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ, και από τότε εντοπίζονταν διάσπαρτα κρούσματα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...