222
To Prism Courage έγινε το πρώτο αυτόνομο εμπορικό πλοίο που διασχίζει ωκεανό... | Avicus

Το πρώτο ποντοπόρο ταξίδι με ηλεκτρονικό… καπετάνιο!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 20:51
To Prism Courage έγινε το πρώτο αυτόνομο εμπορικό πλοίο που διασχίζει ωκεανό...
|Avicus

Το πρώτο ποντοπόρο ταξίδι με ηλεκτρονικό… καπετάνιο!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 20:51

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Prism Courage της εταιρείας Avicus (θυγατρική του ναυπηγοεπισκευαστικού νοτιοκορεατικού κολοσσού HD Hyundai) ολοκλήρωσε στις 2 Ιουνίου ένα πραγματικά εκπληκτικό όσο και ιστορικό ταξίδι. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Independent το Prism Courage ξεκίνησε από τον Κόλπο του Μεξικού και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αυτόνομα συστήματα πλοήγησης εισήλθε στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω της διώρυγας του Παναμά και μετά από ένα ταξίδι 22.000 χλμ. το οποίο διήρκεσε 33 ημέρες, έφτασε στον προορισμό του στην Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα με την εταιρεία το ταξίδι με την χρήση των αυτόνομων συστημάτων έγινε με περίπου 7% λιγότερα καύσιμα από όσα θα χρειαζόταν αν υπήρχε άνθρωπος στο τιμόνι του πλοίου ενώ η μείωση στις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα ήταν της τάξης του 5%. Η τεχνητή νοημοσύνη του αυτόνομου συστήματος λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε το πλοίο να αποφύγει περίπου 100 πιθανές συγκρούσεις με άλλα πλοία στη διάρκεια του ταξιδιού.

Η τεχνολογία αυτόνομης πλοήγησης πλοίων που έχει αναπτύξει η HD Hyundai έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και σε ένα 12θέσιο σκάφος αναψυχής και η εταιρεία σκοπεύει να το εγκαταστήσει και σε άλλους τύπους πλοίων.

«Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στον τομέα της καινοτομίας αναπτύσσοντας και αναβαθμίζοντας τεχνολογίες αυτόνομης πλοήγησης όχι μόνο για μεγάλα εμπορικά πλοία αλλά και για μικρά σκάφη και ειδικά για γιοτ» δηλώνει ο Ντο Χιονγκ Λιμ, διευθύνων σύμβουλος της Avicus.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...