165
Παιδίατρος κάνει φυσική εξέταση σε παιδί (φωτογραφία αρχείου) | Shutterstock

Ακόμη τέσσερα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας σε παιδιά στη χώρα μας

Παιδίατρος κάνει φυσική εξέταση σε παιδί (φωτογραφία αρχείου)
|Shutterstock

Ακόμη τέσσερα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας σε παιδιά στη χώρα μας

Ακόμα τέσσερα νέα κρούσματα της οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας σε παιδιά στην Ελλάδα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι ανήλικοι πληρούν τα κριτήρια του πιθανού κρούσματος οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το πρώτο κρούσμα αφορά παιδί 4,5 ετών που παρουσίασε ίκτερο χωρίς και άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή. Το παιδί νοσηλεύεται, η κλινικοεργαστηριακή του εικόνα βελτιώνεται, χωρίς όμως να έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως και η γενική του κατάσταση είναι καλή.

Τα άλλα τρία παιδιά, ηλικίας 12 ετών, 6 ετών και 5,5 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό και αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο. Ολα τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Συνολικά τα πιθανά κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά στη χώρα μας μέχρι σήμερα ανέρχονται σε εννέα, ενώ παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 650 περιστατικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...