193
Η πρώτη Belharra αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το 2025 | Twitter / Πολεμικό Ναυτικό

Στα «σκαριά» η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 21:51
Η πρώτη Belharra αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το 2025
|Twitter / Πολεμικό Ναυτικό

Στα «σκαριά» η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 21:51

Εικόνες από την κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία, όπου είχε σειρά επαφών.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ ενημερώθηκε για την εξέλιξη του προγράμματος και την πρόοδο των εργασιών ναυπήγησης των 3+1 φρεγατών FDI της Ελλάδας, ενώ οι υπεύθυνοι του ομίλου τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ομίλου, όπου και τραβήχτηκαν οι παρακάτω φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πρώτες FDI αναμένεται να παραληφθούν από το Πολεμικό Ναυτικό το 2025 ενώ η τρίτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ένα χρόνο αργότερα. Η πρώτη φρεγάτα FDI που θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι η δεύτερη Belharra που θα ναυπηγηθεί στο Λοριάν.

Εξάλλου, ο Αντιναύαρχος επισκέφθηκε την MBDA, την ευρωπαϊκή πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής πυραύλων η οποία κατασκευάζει και τα όπλα των Belharra, τους πυραύλους Exocet MM40 B3C και τους Aster, ενώ είχε επαφές και με την γαλλική πολυεθνική THALES, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το ραντάρ Seafire που θα φέρουν οι FDI.

Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το γαλλικό κέντρο για τη θαλάσσια ασφάλεια MICA Centre.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...